Obavijesti

News

Komentari 33

'Bandić će biti 1. političar kojeg će svrgnuti građani'

'Bandić će biti 1. političar kojeg će svrgnuti građani'
34

Oko 2000 prosvjednika stiglo je pred Gradsku skupštinu. Traže referendum o smjeni Bandića, ali napominju kako ne traže smjenu Skupštine

VIDEO

21.00 - Prosvjednici su se počeli razilaziti. Pred Skupštinom su ostavili transparent. O daljnjim koracima odlučit će nakon izvanredne sjednice koja će biti u utorak 11 sati. Milana Bandića novinari Nove TV su uspjeli uhvatiti dok je ispraćao djecu branitelja na ljetovanje. Na pitanja oko spornog projekta odgovarao je riječima 'Neka svi rade svoj posao. Svak radi svoj posao i u ovoj zemlji će biti bolje'.

20.30 - Gotovo 2000 prosvjednika došlo je pred Gradsku skupštinu i zatražilo smjenu gradonačelnika Milana Bandića. Ostavili su veliki transparent s potpisima kako bi podsjetili gradske zastupnike, pred izvanrednu sjednicu u utorak, što traže od njih.
- Prvi zahtjev skupštini je da donese političku ili pravnu odluku je li rampa u Varšavskoj javni interes ili nije. Želimo i smjenu u Zagrebačkom Holdingu jer je njihovo poduzeće Zrinjevac sudjelovalo u uništenju drveća u Varšavskoj. Tražimo i da Holding više ne sudjeluje u radovima u Varšavskoj - rekao je Tomašević i dodao kako od zastupnika traže da istraže svu dokumetnaciju u zadnje 3,5 godine te ukoliko se nađe nepravilnost da za to odgovorni budu i kažnjeni. Dok je govorio prosvjednici su vikali 'Dolje gradonačelnik' Ne damo Varšavsku. Zadnji zahtjev koji su prosvjednici stavili pred Skupštinu je da, na jesen, kad se građani vrate s odmora, dvotrećinskom većinom raspiše referendum o smjeni. Prosvjednici su tada krenuli s ovacijama. Dvije minute vikali su 'Ostavka, ostavka!'. Prosvjednici prozivaju Bandića da je ignorirao 55.000 potpisa protiv izgradnje i 15 prosvjeda. Smatraju da mora snositi odgovornost.
- Bandić će biti prvi političar u Hrvatskoj kojega će građani svrgnuti s vlasti - rekao je Tomašević. Naglasio je i kako ne traže nove izbore za Skupštinu već samo odlazak najodgovornijih. Poručili su HDZ-u i SDP-u neka se prestanu prepucavati nego da riješe problem.  Prosvjednike čuva oko 30 policajaca.

19.30 - Prosvjednici su pustili pjesmu Hladnog piva 'Leš za keš'. Nakon toga se okupljenima obratio frontman Mile Kekin.
- Došao sam dati podršku. Podržavam referendum jer vjerujem kako će to promijeniti sve loše u Zagrebu - rekao je. Nakon njega obratio se Tomislav Tomašević iz Zelene akcije.
- Danas završavamo prosvjed i vračamo se najodgovornijoj osobi u Zagrebu: Milanu Bandiću - rekao je. Bilo je nekoliko prijedloga kako poručiti Bandiću da podnese ostavku.
- Nećemo čekati da to sam učini. Pokrenut ćemo da se raspiše referendum za opoziv Bandića. Danas se počinje držati tzv. 'Bandićev podučak'. On mora zaslužiti da bude prvi kojeg će građani maknuti s vlasti - rekao je. Prosvjednici su donijeli i transparent 'Bandića na referendum' i markerima stavili svoje potpise koje će odnijeti pred Gradsku skupštinu da se pokrene postupak za njegovu smjenu. Tomašević je dodao kako ga danas nema i da se skrio u mišju rupu. Navodno je viđen u Lučkom s jednim HDZ-ovim zastupnikom Tomislavom Babićem.

19.00 - Oko 500 prosvjednika okupilo se na križanju Masarykove i Gundulićeve ulice. Na početku su pustili pjesmu 'Zagreb te zove' koju su posvetili gradonačelniku Milanu Bandiću. Kako doznajemo, prosvjednici kreču prema Gradskoj skupštini gdje će tražiti referendum za smjenu gradonačelnika. Na prosvjedu se pojavio Bandićev tjelohranitelj Robert Ljutić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1