Obavijesti

News

Komentari 11

Bandić je pozvao Zagrepčane da dođu na grah u Maksimir

Bandić je pozvao Zagrepčane da dođu na grah u Maksimir
1

Uz besplatne porcije graha građanima će u Maksimiru biti podijeljeno i 60.000 kajzerica, a pripremljene su i tri cisterne pitke vode. Grah će se građanima dijeliti na 30 štandova

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je sugrađane da na Međunarodni praznik rada, 1. svibnja, dođu u park Maksimir u što većem broju gdje ih na tradicionalnoj proslavi očekuje 60.000 besplatnih porcija graha s kobasicom, pancetom i vratinom, te karanfili koji će im biti podijeljeni i prigodan kulturno-umjetnički program.    

Bandić i njegovi suradnici u utorak su, uoči tradicionalne proslave 1. svibnja, koju i ove godine organizira Grad Zagreb, obišli park Maksimir te Ustanovu Dobri dom u Kosnici gdje je u tijeku priprema prvosvibanjskog graha.

"Za pripremu 60.000 porcija graha bit će utrošeno šest tona graha, četiri tone i dvjesto kilograma kobasica, dvije tone i sedamsto kilograma pancete i jednako toliko dimljene vratine te oko 600 kilograma luka", rekao je Alen Župan, ravnatelj Ustanove Dobri dom gdje se grah kuha.

Uz besplatne porcije graha građanima će u Maksimiru biti podijeljeno i 60.000 kajzerica, a pripremljene su i tri cisterne pitke vode. Grah će se građanima dijeliti na 30 štandova.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Pozivam sve sugrađane da nam se priključe, 60.000 porcija graha će biti podijeljeno - 45.000 u organizaciji našeg Dobrog doma, 10.000 porcija nam kuha Pleter i 5000 Crveni križ. Ako vidimo negdje u četiri - pet popodne da sve odlazi, moji će još skuhati 10.000 u roku dva i pol sata tako da ćemo do ponoći jesti grah ako treba. Neće nitko otići iz Maksimira da ne bude dobio porciju, a bit će i pored toga", istaknuo je gradonačelnik Bandić. Dodao je kako će i on i ove godine Zagrepčanima uobičajeno dijeliti porcije graha i da će u Maksimiru biti prekrasno.  

Naglasio je kako će proslava 1. svibnja u Maksimiru Grad Zagreb stajati nešto manje od milijun kuna.

Tijekom proslave bit će osigurano i dežurstvo tri tima Hitne medicinske pomoći, a za otpad postavljeni su kontejneri i kante za plastiku i papir.  

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina