Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
72 komentara

Bandić je uvjeren u uspjeh na izborima: Bit će to iznenađenje

Planiram na širokoj platformi okupiti ljude koji su nešto napravili. Ujediniti struku, kompetenciju i zajedništvo, otkrio je Bandić planove za iduće parlamentarne izbore

Robert Anić/PIXSELL
Foto: Robert Anić/PIXSELL
72 komentara

U Zagrebu sam dobio s neovisnom listom više nego HDZ i SDP zajedno. Ne zato što sam to ja, već zato što smo stavili na listu ljude od imena i karijere. Ne samo što mislim, nego sam uvjeren da se uspjeh moje nezavisne liste može ponoviti na izborima u cijeloj Hrvatskoj. Pogotovo nakon događanja u SDP-u od subote, za koje mislim da ih najbolje razumijem jer sam proveo 19 najljepših godina u toj stranci. Planiram na širokoj platformi okupiti ljude koji su nešto napravili. Ujediniti struku, kompetenciju i zajedništvo. To će biti stranka, pokret, bit će to iznenađenje - rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić gostujući u talk showu "2u9" Romana Bolkovića na Jabuka TV-u.

'Rasprave u Saboru su ispod razine očekivanja čovjeka'

 - Razgovarao sam sa svojim prijateljima u HDZ-u, a oni kažu - daj Bog da SDP pukne na pola, a da Milanović ostane predsjednik SDP. Slično je u SDP, oni žele samo da Karamarko ostane predsjednik HDZ. Nemam ni vremena ni volje gledati rasprave u Hrvatskom saboru, jer su one ispod razine očekivanja hrvatskog čovjeka. Ponudit ćemo Hrvatskoj naš model upravljanja, isproban u Zagrebu koji je zapravo 40% Hrvatske - kaže Bandić.

O Milanoviću: Otvoren sam za suradnju, ali za dogovor trebaju dvojica

Bolković ga je pitao kako je moguće da se nije vidio s premijerom Zoranom Milanovićem već dvije i pol godine. 

- Za dogovor trebaju dvojica. Mi smo otvoreni za suradnju, koju smo započeli s prvim potpredsjednikom Radimirom Čačićem. Sujete premijera i gradonačelnika moraju biti manje od interesa građana Hrvatske i Zagreba. Krenuli smo dobro i u suradnju sa Slavkom Linićem... - napominje Bandić.

Tri kapitalna projekta: Zagreb na Savi, tramvaj do Plesa i metro

Što se, pak, tiče Zagreba, gradonačelnik ima velike planove. 

- Grad Zagreb će participirati u izgradnji Zračne luke, a gradit će se i Kongresni centar. Tri su kapitalna projekta u Gradu Zagrebu: Zagreb na Savi, koji vrijedi dvije milijarde eura. Druga stvar je regulacija prometa, produžit ćemo tramvaj do Zračne luke. Za godinu i pol dana će Hrvatske ceste spojiti svoj dio ceste do Zračne luke pa će se moći stići do centra grada za 20 minuta. Treći projekt je metro, prokopat ćemo prvih 100 metara metroa na Jelačić placu, a onda ćemo prokopati metro Mihaljevac-Zračna luka i Črnomerec-Dubrava. Cilj nam je u idućih 7-8 godina srediti sve fasade u gradu Zagrebu, počevši sa Gornjim gradom - najavio je Bandić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message