Obavijesti

News

Komentari 31

Bandić o dočeku: 'Tradicija je da to bude na Jelačić squareu'

Bandić o dočeku: 'Tradicija je da to bude na Jelačić squareu'
2

Zagrebački gradonačelnik na najavi dočeka Nove rekao je kako više od 33.000 glasova Darija Juričana u Zagrebu još manje želi komentirati. O subotnjim prosvjedima kaže kako su demokracija

VIDEO

Zagrepčane će na dočeku Nove godine na središnjem Trgu bana Jelačića zabavljati Sanja, Marinko i Zec od 21 sat s hitovima Novih fosila, a od 23.15 do prvih sati 2020. nastupat će još jedan legendarni zagrebački sastav, Prljavo kazalište. Objavljeno je to u ponedjeljak na konferenciji za medije u jazz & cabaret klubu Kontesa.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić tom je prilikom komentirao i rezultate predsjedničkih izbora. Doduše, vrlo kratko.

- Kad se akteri događaja naspavaju, onda ću prokomentirati izbore - odgovorio je Bandić na pitanje novinara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

12:06

A na pitanje kako komentira rezultat Darija Juričana u Zagrebu (8,67 posto i 33.145 glasova) i vidi li to kao poruku upućenu njemu, Bandić je odgovorio:

- To bih još manje komentirao.

Htio odustati pa dobio 88.000 glasova: Postao zvijezda izbora
Htio odustati pa dobio 88.000 glasova: Postao zvijezda izbora

Prosvjed nekoliko udruga u subotu na Trgu bana Jelačića, koji su iskazali nezadovoljstvo upravljanja Zagrebom, komentirao je tek porukom:

- To je demokracija.

Gradska skupština u ponedjeljak će, na prijedlog oporbe, raspravljati o usklađivanju statuta sedam gradskih bolnica sa Zakonom o zdravstvenom osiguranju nakon nedavne smjene ravnatelja bolnice Srebrnjak Bore Nogala za koju neki tvrde da je protuzakonita jer nije donesen novi statut.

- Skupština ima svoj dio posla i ovlasti, neka radi. Nije me birala ona, nego građani. Pitate krivog čovjeka - rekao je Bandić o toj temi.

Što se tiče poboljšanja odnosa s novinarima u novoj godini, nakon nedavnih sukoba s dvjema novinarkama, zagrebački gradonačelnik kazao je:

- Koliko vi budete unaprijedili odnos sa mnom, toliko ću ja s vama.

Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost
Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost

Zagrepčane će u novoj godini dočekati i više cijene odvoza otpada, što Bandić smatra neminovnim.

- Riješit ćemo to na najbolji mogući način stvarajući paralelno ekološku infrastrukturu i osviještenost građana. Iznosit će onoliko koliko bude koštala sanacija otpada koji Zagrepčani proizvedu. Što proizvedemo, moramo platiti jer živimo u tržišnoj utakmici, prihvatili smo standarde Europske unije. Neće nam nitko ništa platiti - rekao je.

Doček na glavnom zagrebačkom trgu bit će jedini službeni u metropoli.

Pokretanje videa...

01:49

- Tradicija je da to bude na centralnom Jelačić-squareu i tu povijest nećemo dirati - komentirao je Bandić, koji je zadovoljan što su upravo nekadašnji članovi Novih fosila i Prljavci izvođači koji će nastupiti u noći kad Hrvatska preuzima predsjedanje Vijećem Europske unije:

- Kad bi netko tražio autentičnu zagrebačku priču i predstavio grad u predvečerje predsjedanja Europskom unijom, dvije legitimacije koje bismo prezentirali Zagrebu, onda bi to bili Novi fosili i Prljavci, fakini iz Dubrave. Sretan sam što će Zagreb biti domaćin članicama Europske unije i što postajemo prvi grad Europe.

- Zasad predviđaju da neće biti kiše, a bilo bi idealno da zaleprša koja pahulja snijega. Ovi umjetnici posvetili su cijeli život glazbi kao što sam i ja posvetio život najljepšem glavnom gradu Europe - dodao je prvi čovjek glavnog grada Hrvatske.

Evo kome idu glasovi Juričana, Škore, Kolakušića, Orešković...
Evo kome idu glasovi Juričana, Škore, Kolakušića, Orešković...

Početkom siječnja Zagreb će ugostiti dvije važne konferencije na tom polju, 3. siječnja ugostit će predstavnike svih glavnih gradova EU, a 3. i 4. siječnja konferenciju o multikulturalnosti s 500 sudionika.

- Simboliziramo otvorenost, sigurnost, multikonfesionalnost i multikulturalnost Zagreba - kaže Bandić.

Sanja Doležal u ime bivših članova Novih fosila nada se da će na dočeku biti cijele obitelji.

- Iznimno smo sretni i počašćeni što možemo dočekati Novu u našem gradu, na našem Trgu i ispričati priču o 50 godina postojanja Novih fosila. Svi znate da smo obiteljski bend i bit će to najbolji način da zagrijemo sve goste. Nadamo se da će doći obitelji s djecom ako nas vrijeme posluži - rekla je i dodala:

- Veseli me da ćemo biti s našim prijateljima iz Prljavog kazališta. Mislim da je to lijepa zagrebačka priča kojoj će se svi veseliti.

Pokretanje videa...

01:06

Povodom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije u posljednjim minutama vatrometa akademski zbor Ivan Goran Kovačić i djevojački zbor Zvjezdice otpjevat će himnu Europske unije, a program će potom nastaviti Prljavci.

- Velika nam je čast što nas je Zagreb pozvao na doček. Prošlo je sedam godina od našega zadnjeg nastupa na Trgu. Bili smo na Šalati, u Kranjčevićevoj, u Areni, u Dubravi. Ovo je specifičan koncert jer moraš ukalkulirati sve: vatromet, šampanjac, čestitanje... Ali ljudi su dobro raspoloženi te noći i ne trebaš se puno truditi da ih animiraš - kazao je Mladen Bodalec, pjevač Prljavog kazališta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu
UOČI DRUGOG KRUGA

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu

'Poštujući građane i interes svih nacionalnih televizija koje žele organizirati debatu predsjedničkih kandidata, predlažem im - dogovorite i organizirajte zajedničku debatu', poručio je Milanović

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati
'VRIJEDE DRUGA PRAVILA'

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati

Da se i u bolnicama, pogotovo u doba digitalizacije, može organizirati i glasovati govore iskustva drugih država. Ipak, kod nas to nije bilo moguće, što govore iskustva pacijentica
Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost
ZNAKOVITE PORUKE NA FEJSU

Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost

Pobjednik prvog kruga izbora istaknuo je da nitko u Hrvatskoj ne može biti drugi i osjećati se kao građanin drugog reda, a aktualna predsjednica rekla je kako će konačna pobjeda biti pobjeda naroda