Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
39 komentara

"Mudar predsjednik Vlade se ne bi nikada odrekao Zagreba"

Zasad nema suradnje između mene i premijera. Možda će uskoro te suradnje biti. Ona mora funkcionirati jer ona znači boljitak za Zagreb i Hrvatsku, kaže Bandić

Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
39 komentara

Zagreb stoji duplo bolje nego ostatak Hrvatske. U cjelini mi nismo s tim zadovoljni jer mi možemo bolje i žalosni smo što niti jedna vlada nije uspjela donijeti strategiju ravnomjernog razvoja Hrvatske, rekao je u subotu za Dnevnik 3 HRT-a, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 

Bandić se osvrnuo i na svoj odnos s premijerom Milanovićem. Rekao je kako su u prve dvije godine Milanovićevog mandata u Grad Zagreb stalno dolazili inspekcija i "dečki iz policije".

"Pojedini ministri traže suradnju sa Zagrebom"

- To je dobro jer ljudi rade svoj posao. Zadnjih mjeseci, moram reći, pojedini ministri traže suradnju s Gradom Zagrebom - rekao je Milanović. Objasnio je da su ti ministri Slavko Linić, Anka Mrak Taritaš, Mihael Zmajlović te Mirando Mrsić.

" Grad Zagreb se teško može voditi bez dobre suradnje s Vladom"

- Ta pojedinačna suradnja s ministrima ulijeva optimizam. Ona funkcionira. Hoće li uskoro biti sastanak mene i premijera, ovisi o premijeru, ja sam spreman na taj sastanak. Grad Zagreb se teško može voditi bez dobre suradnje s Vladom i mudar predsjednik Vlade se ne bi nikada odrekao Zagreba - rekao je Bandić. Kaže kako su se on i Milanović razišli 2009., ali da su interesi građana iznad toga

- Zasad nema suradnje između mene i premijera, a ja ne znam zašto je to tako i ne mogu ući u mozak Milanovića. Možda će uskoro te suradnje biti. Ona mora funkcionirati jer ona znači boljitak za Zagreb i Hrvatsku - rekao je Bandić. 

Bandić je oštro kritizirao Milanovićevu Vladu i rekao je da nisu ništa napravili.

- Mislim da je problem u tome što ne znaju. Žao mi je gledati toliko nekompetencije i neznanja - rekao je Bandić.

"Postoji mogućnost da podržim Ivu Josipovića"

Govoreći o planovima za predstojeće izbore, Bandić je rekao da su predsjednički i parlamentarni izbori paket te da će o tome pregovarati, a rekao je da postoji mogućnost i da podrži Ivu Josipovića.

- Dogovorit ćemo se pametno i mudro. S kime, vidjet ćemo - rekao je Bandić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message