Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
96 komentara

Bandić nakon potresa kupuje od Šelendića: "Nema ugovora"

Prodavatelji su Josip Šelendić i Nikolina Mučnjak, djeca poduzetnika Željka Šelendića od kojeg je Bandićeva žena za 1500 eura po kvadratu kupila stan svojoj kćeri

Foto: PIXSELL
96 komentara

Tri dana nakon potresa u Zagrebu, Milan Bandić je odlučio da će Grad kupiti zemljište od Josipa Šelendića i njegove sestre Nikoline Mučnjak. I to u ulici u Gračanima kojoj je već godinama potrebna rekonstrukcija. 

Josip i Nikolina su djeca poduzetnika Željka Šelendića. Od njega je Bandićeva žena nedavno za manje od 1500 eura po kvadratu kupila stan u centru svojoj kćeri Anamariji. Većina tog iznosa plaćena je gotovinom, a Anamarija Bandić u tom je stanu 15 godina živjela bez plaćanja najma. 

Zagreb: Gradonačelnik Milan Bandić obišao crkvu sv. Marka oštećenu u potresu U IME GRADA Bandić tri dana nakon potresa kupuje zemlju od Šelendića?!

Iako su mnogi natječaji stopirani zbog razornog potresa jer je novac neophodan za sanaciju uništenih građevina u centru, Milan Bandić očito je odlučio da je upravo sada pravo vrijeme za rekonstrukciju ulice na periferiji.

25. ožujka, tri dana nakon potresa, Grad Zagreb donosi zaključak o kupnju nekretnina od Josipa Šelendića. Radi se o dva zemljišta, sveukupne površine od 55 kvadrata. Šelendić junior dobit će za svoju zemlju od Grada 51.100 kuna. Plus još 11 kuna "naknade za biljne nasade". Isti dan, Grad odlučuje kako će kupiti i susjednu zemlju od Josipove sestre, Nikoline Mučnjak. Njena zemljišta su nešto veća, imaju ukupnu površinu od 81 kvadrata, a Grad ih kupuje po cijeni od 75.300 kuna. Vrijednost svih ovih nekretnina procijenio je u travnju prošle godine stalni sudski vještak Ivan Čeović.

A zašto Grad baš sad kupuje nekretnine Šelendićevih potomaka? Zbog rekonstrukcije i izgradnje ulice Gračanske dužice, na samoj periferiji grada. Za razliku od štete nastale potresom, ova obnova uopće nije hitna. Kako piše Večernji list, ta rekonstrukcija se planira posljednjih deset godina.

U CENTRU ZAGREBA Bandićeva supruga kupila stan i odmah platila 720.000 kuna

S druge strane, Željko Šelendić, Josipov i Nikolinin otac, tvrdi da još nema nikakve kupovine. On je, podsjetimo, Bandićevoj ženi prodao stan u centru za manje od 1500 eura po kvadratu, a ona je većinu tog novca platila gotovinom.

- Nema još ugovora. Samo su dali prijedlog za procjenu. Nisu moja djeca nikakav ugovor potpisali. To je laž, mi nemamo nikakav dokument. Grad Zagreb ništa nije kupio i ništa još nije plaćeno. Tamo je cesta, tamo je prolaz, a Grad je već to uzeo pod svoje. Cesta za žičaru ide tamo, kupljene su parcele od svih susjeda. Nemam veze s tim - kazao nam je Željko Šelendić.

Željko Šelendić nekad je slovio za jednog od najbogatijih zagrebačkih obrtnika. U dobrim je odnosima sa zagrebačkim gradonačelnikom, te je dobivao poslove od Grada za vrijeme Bandićeve vladavine. I njegovo ime, kao i Bandićevo, svojevremeno se povlačilo u kontekstu namještanja poslova. Spominjalo ga se oko natječaja s preskupim stolcima u dvorani Vatroslav Lisinski, oko kioska na Kvatriću te sumnjivih poslova s nadstrešnicama na tramvajskim i autobusnim stanicama. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message