Obavijesti

News

Komentari 16

Bandić skinuo s dnevnog reda: Sportski objekti su na čekanju

Bandić skinuo s dnevnog reda: Sportski objekti su na čekanju
4

Konzultacije s partnerima iz HDZ-a nisu urodile plodom, a oni su ranije najavljivali kako neće podržati osnivanje nove gradske tvrtke Sportski objekti dok im se jasno ne prezentira cijeli projekt

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić povukao je u utorak s dnevnog reda 20. sjednice zagrebačke Gradske skupštine svoj prijedlog o osnivanju društva Sportski objekti d.o.o. za obnovu dotrajalih sportskih objekata u Zagrebu, pojasnivši da se još treba konzultirati s koalicijskim partnerima, odnosno s gradskim zastupnicima HDZ-a.

Bandić osniva novu tvrtku koja će obnavljati sportske objekte?
Bandić osniva novu tvrtku koja će obnavljati sportske objekte?

"Sportski objekti ne idu, ja sam povukao dok se ne konzultiramo s koalicijskim partnerima. Ovo drugo sve ide, sve točke", izjavio je Bandić novinarima uoči sjednice Gradske skupštine. 

Bandić je na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak u povodu skupštinske sjednice rekao kako će još jednom s predsjednikom Gradske skupštine Andrijom Mikulićem (HDZ) razgovarati o osnivanju tzv. Sportskog holdinga i ako to zastupnici HDZ-a budu voljni podržati, onda će ići na današnju sjednicu Skupštine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Poručio je da razmišlja o realizaciji projekta vrijednog milijardu i pol eura na Zagrebačkom velesajmu, najvećeg projekta u Hrvatskoj.

"S tim sam okupiran, hoćemo li obnoviti onu zahrđalu tribinu i tenis igralište na Šalati za tri mjeseca ili tri godine, nije mi svejedno, ali manje mi je bitno od ovoga. Znate o čemu razmišlja gradonačelnik - o državničkim projektima, o potezima za generacije, a ne za mandat", izjavio je Bandić u ponedjeljak.

Dvadeseta sjednica zagrebačke Gradske skupštine počela je jutros u Staroj gradskoj vijećnici "aktualnim satom" na kojem gradski zastupnici postavljaju pitanja Bandiću.

Na predloženom dnevnom redu je 48 točaka, među kojima i prijedlog gradonačelnika o sklapanju Sporazuma o suradnji na izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada.

U prijedlogu se navodi da će Grad Zagreb, Grad Novska i Zagrebački centar za gospodarenje otpadom d.o.o. sklopiti sporazum o suradnji na pripremi i izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada u Novskoj.

Na dnevnom redu je i prijedlog novčane pomoći hrvatskim braniteljima za Uskrs i Božić. Predlaže se da nezaposleni branitelji koji su korisnici prava na novčanu naknadu za nezaposlene branitelje ili na zajamčenu minimalnu naknadu, a imaju primanja manja od umirovljenika kojima se isplaćuju novčani dodaci zbog malih iznosa mirovine dobiju po 200 kuna za Uskrs i Božić.

Gradonačelnika prozivali zbog centra Goljak i nepravomoćnih presuda

Gradski zastupnik Renato Petek upitao je u četvrtak na aktualnom satu sjednice Skupštine zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića financira li pod krinkom brige za djecu jednog te istog vlasnika različitih tvrtki od kojeg iznajmljuje prostore "po basnoslovnim cijenama" za potrebe centra Goljak, na što mu je gradonačelnik odgovorio da račune kako upravlja gradom ne polaže njemu nego građanima.

Centar Goljak djeluje na nekoliko lokacija u Zagrebu, a Petek je upitao gradonačelnika što je s realizacijom projekta koji bi na jednom mjestu objedinio sve aktivnosti te ustanove.

"Kako je upravljam Gradom Zagrebom, ja ne polažem račun vama, vi me niste ni izabrali, nego građani", odgovorio mu je Bandić, najavivši zastupniku pisani odgovor.

Petek je naveo da će najam za deset godina koštati 21 milijun kuna te istaknuo da će se nakon deset godina centar iseliti iz tih prostora i neće imati vlastitu imovinu za daljnji rad.

"Grad ima ogroman broj poslovnih prostora, više od 200 zgrada, 2000 poslovnih prostora i 6000 stanova kojima upravlja, a ide se u najam prostora i uvijek kod istog vlasnika različitih tvrtki", kazao je Petek, upitavši koliko se moglo izgraditi u sklopu realizacije projekta za 20 milijuna kuna, koliko je utrošeno za najam.

Gradski zastupnik Tomislav Tomašević (Zagreb je naš) upitao je gradonačelnika osjeća li političku odgovornost s obzirom da je šestero njegovih bivših suradnika optuženih u tzv. aferi GUP, nepravomoćno osuđeno na uvjetne kazne zbog malverzacija sa zagrebačkim urbanističkim planovima iz 2007. godine.

"Trećina vaše gradske vlade osuđena je zbog ilegalnih ispravaka GUP-a kojima je omogućena korist privatnim investitorima. To je kao da pola Plenkovićeve ili Milanovićeve vlade bude osuđeno zbog ilegalnih zakona ili planova koji su nekome omogućile korist", kazao je Tomašević.

"Ne mogu komentirati nepravomoćne presude, ali vi ste toliko pametni da kod vas može sve", odgovorio mu je gradonačelnik, poručivši da jedino odgovara građanima jer su ga oni izabrali.

Bandić mu je poručio da je trebao živjeti u vrijeme bivše države i tadašnjeg Kaznenog zakona i njegova članka 133. koji je propisivao da svi koji zlonamjerno i neistinito prikazuju društveno-političke prilike u zemlji mogu biti osuđeni zatvorom od jedne do deset godina.

HSLS-ov zastupnik Vladimir Andrić upitao je gradonačelnika zbog čega se odustaje od projekta izgradnje bazena na mjestu karting centra u Španskom.

"Imamo dvije solucije, nisam potpisivao ugovor za karting centar sa Željkom Gredičakom, to sam naslijedio. To je na sudu i ne mogu ništa napraviti. Sud radi svoj posao", kazao je Bandić.

Uvjeren je da će umjesto u karting centru, naći rješenje u ŠRC-u Špansko i tamo napraviti bazen i to, kako je rekao, u ovom mandatu.

Gradnja bazena planirana je na prostoru karting centra kojem je početkom 2015. istekla dvadesetogodišnja  koncesija. Prema pisanju Jutarnjeg lista ugovor iz 1995. godine, potpisan u vrijeme kada je HDZ upravljao Zagrebom, navodi kako je po isteku roka od 20 godina zakupoprimac dužan zemljište i na njemu izgrađene objekte i stvari predati u vlasništvo i posjed Gradu Zagrebu, ali uz naknadu za neamortizirani dio vrijednosti poslovne zgrade.

"Dao sam nalog da se paralelno razmatra lokacija sportskog centra Špansko da ne gubimo vrijeme, jer po našem sudovanju to može trajati još pet godina, a ja se ne mogu nagađati ko na placu s Gredičakom i obeštetiti njega jer on traži neku basnoslovnu svotu love koju ne mogu izvadit iz rukava", kazao je gradonačelnik.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić