Obavijesti

News

Komentari 19

Bandić za izbore potrošio više od 200.000, a Kerum - 0 kuna

Bandić za izbore potrošio više od 200.000, a Kerum  - 0 kuna
1

LOKALNI IZBORI Izvješća o donacijama i troškovima kampanje koja su sudionici drugog kruga morali do 27. svibnja dostaviti nadležnom izbornom povjerenstvu moraju noćas do ponoći javno objaviti

VIDEO

Željko Kerum, kandidat za gradonačelnika Splita, nije imao ikakvih troškova za kampanju, proizilazi iz izvješća što ga je, poštujući zakonsku obvezu, javno objavio na stranicama svoje Hrvatske građanske stranke.

U izvješću, koje obuhvaća razdoblje od 13. do 26. svibnja, Kerum nije iskazao troškove za izbornu promidžbu. U istom je, pak, razdoblju dobio 10 tisuća kuna donacija od samo jednog donatora – Prokuratora i to za marketinške usluge.

Svi sudionici drugog kruga lokalnih izbora morali su zaključno do 27. svibnja nadležnom izbornom povjerenstvu dostaviti izvješća o donacijama, troškovima i cijeni, odnosno popustima za medijsko oglašavanje, a ista izvješća moraju noćas do ponoći javno objaviti.

Kerumov protukandidat, HDZ-ov Andro Krstulović Opara izvijestio je da je od 16. ožujka do 27. svibnja na promidžbu potrošio 371.500 kuna, a od donatora dobio 172.500 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kandidat za gradonačelnika Zagreba, Milan Bandić izvijestio je da je za kampanju, od 6. do 27. svibnja potrošio 208.500 kuna, a donacijama sakupio 207.900 kuna, najizdašniji donator bila mu je njegova Stranka rada i solidarnosti.

Bandićevu konkurenticu, Anku Mrak Taritaš (HNS/SDP) kampanja je, od 2. studenoga prošle do 26. svibnja ove godine, stajala 348.000 kuna, u istom je razdoblju donacijama osigurala 342.000 kuna.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...