Obavijesti

News

Komentari 20

Bandićev prvi poraz: Ništa od referenduma i rebalansa

Bandićev prvi poraz: Ništa od referenduma i rebalansa
5

RASKOL U STRANCI? Zastupnici SDP-a, zajedno s oporbom, glasovali su protiv novog rebalansa proračuna i raspisivanja referenduma o stadionu

VIDEO

U zagrebačkoj gradskoj skupštini nisu prihvatili rebalans proračuna i raspisivanje referenduma o stadionu. Protiv su glasali oporbenjaci zajedno sa zastupnicima SDP-a. Zastupnici su referendum o gradnji stadiona odbili jer smatraju da sada ima bitnijih tema. Jasen Mesić (HDZ) smatra da je prijedlog za referendum napisan da ga se ne prihvati.
Na aktualnom satu, u prvom dijelu sjednice. zastupnik Dragan Korolija - Marinić (SDP) upitao je Milana Bandića o uvođenju vode onima koji je još nemaju. Gradonačelnik mu je odgovorio kako se radi na tome.
- Veliki su problem ilegalni priključci, kojima nismo uspjeli stati na kraj. Te račune onda mi svi plaćamo. To je podlo, to je kurvinski...- pobjeglo je Milanu Bandiću u žaru ljutnje.
- Ovo na 'k' je gradonačelniku sigurno izletjelo - komentirao je kratko predsjednik skupštine. Zastupnik Mario Zubović (HDZ) predložio je da Skupština odluči o sudbini stadiona u Maksimiru.
- Referendum koji želite će vjerojatno propasti, a time i 4 milijuna kuna koliko će stajati, jer na njega neće doći dovoljno ljudi. Ako vi, gradonačelniče, nemate hrabrosti o tome odlučiti, pustite da odluči Skupština koju su građani izabrali. Raspisujemo referendum, a već unaprijed kažete da nemamo novca za gradnju - kazao je Zubović. Bandić je prijedloge stranačkih kolega da s dnevnog reda makne točke o referendumu i rebalansu gradskog proračuna odbio i poručio da će se morati zadovoljiti s Bandićem dokle god je on gradonačelnik. Dodao je kako se teško nositi s teretom vlasti.
- To mogu samo neki, a oni koji uspiju slučajno doći na vlast, 'poplava' ih odnese za nekoliko godina. Morat ćete progutati žabu koliko god vam je to teško - kazao je Bandić Jurici Meiću iz SDP-a. Gradonačelnik je ponovno pričao i o 600 milijuna kuna uloženih u maksimirski stadion te o toj povijesnoj lokaciji za koju i on navija, no ponovio je i o prometnim problemima koji bi mogli nastati u tom dijelu grada.
- Nije problem hrabrost, nego pamet. Kuću kad počnete krivo graditi ne možete je završiti nego je treba srušiti - kazao je Bandić, osvrnuvši se na krivo započetu gradnju stadiona u Maksimiru. Jasen Mesić (HDZ) upitao je Bandića koliko novca potroši na putovanja i donacije. Bandić mu je rekao da samo ide gdje ga pozovu.
- Osim auta i goriva ne potrošim ni lipe. Ja u autu pojedem sendvič koji si sam napravim jer ne volim jesti svašta - objasnio je Bandić.

BANDIĆ VIŠE NIJE SAM U SKUPŠTINI HOLDINGA
Na sjednici su prihvatili i prijedlog SDP-a da skupština Zagrebačkog Holdinga uz Bandića ima još 10 članova. Milan Bandić do sada je bio jedini član skupštine. Klub zastupnika HDZ-a čudio se prijedlogu, jer su oni to isto predlagali u siječnju ove godine. Zamjerili su zastupnicima HNS-a koji su sada bili za, zašto tada njih nisu podržali kako bi prijedlog prošao. Jozo Radoš iz HNS-a zabrinuo se hoće li se gradonačelnik složiti s odlukom Gradske skupštine. Bandić nije bio na raspravi i glasovanju, a zamjenica Jelena Pavičić Vukićević kazala je da je gradonačelnik poručio da će poštovati odluku skupštine

Novi članovi skupštine Holdinga:
SDP - Mirela Holy, Miran Martinac, Jurica Meić, Boris Šprem
HDZ - Jasen Mesić
Nezavisni - Velimir Srića, Tatjana Holjevac
HNS- Radimir Čačić
HSU - Vesna Brezić
HSLS - Darinko Kosor

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a