News

Komentari 41

Banožić: Ja bih prvi volio znati odakle su vojnici nabavili drogu

Banožić: Ja bih prvi volio znati odakle su vojnici nabavili drogu

Ministar Mario Banožić komentirao je stanje u Hrvatskoj vojsci, jacuzzi kojeg su htjeli staviti u vojni neboder, pa od njega odustali, ali i odnos s predsjednikom Zoranom Milanovićem

Ministar obrane Mario Banožić je za Dnevnik Nove TV komentirao stanje u Hrvatskoj vojsci koja posljednjih tjedana puni stupce crne kronike. I dalje se istražuje odakle vojnicima droga, a Banožić kaže kako bi on prvi volio to saznati. 

Na pitanje kako je moguće da je u istrazi pao i jedan visoki časnik u Vojnoj policiji koji je sudjelovao u osiguranju državnog i vojnog vrhova, Banožić je rekao kako očekuje da vojni put tog časnika "kroz vojno-stegovne mjere, na kojima se nalazi, i završi". 

Komentirao je i jacuzzi u vojnom neboderu od kojeg je naknadno odustao te poručio da nema saznanja da cijeli slučaj "čačka USKOK". Kaže kako u životu nije imao prilike razgovarati s njima. 

Otkrio je i da je letjelica Kiowa, u čijem je padu jedan pilot smrtno stradao, u trenutku pada bila ispravna.

- Istraga ne zapinje, završena je. Letjelice su bile tehnički ispravne - kaže.

Amerikanci razmišljaju o obaveznom cijepljenju u vojsci, a ministar je otkrio kako po tom pitanju stoji Hrvatska vojska.

- Svi vojnici koji odlaze na mirovne misije, operacije, zadaće, vježbe, i snose odgovornost, trebali bi biti cijepljeni. To je ono što Amerikanci traže, a Hrvatska ima. Ono što je loše isprezentirano jest da je netko naredio cijepljenje – ne! Mi smo izdali zapovijed da se organizira cijepljenje. Ja vas kao vojnikinju pozivam da se cijepite, a vi se izrazite želite li ili ne. Dana vam je mogućnost, ali isto tako, ako kažemo 'moramo ići u mirovnu operaciju', znam da na vas ne mogu računati, jer ste mi ugroza - rekao je ministar Banožić.

Što se tiče odnosa s predsjednikom Zoranom Milanovićem, Banožić je rekao kako poštuje Ured predsjednika na način da trebaju surađivati te da konflikta nema. 

- Naravno, onog trena kada osjetim da to postaje slabost za Hrvatsku vojsku, Ministarstvo obrane i članove Vlade, naravno da morate reagirati. Ja nikada nisam otvarao s premijerom temu suradnje s predsjednikom - poručio je.