Obavijesti

News

Komentari 39

Barba Luka na oproštaju dobio haiku poeziju i 'rezervnu' kuću

Barba Luka na oproštaju dobio haiku poeziju i 'rezervnu' kuću
9

Predsjednik Sabora Luka Bebić na oproštaju je dobio zbirku haiku poezije i 'kuću', ako Sanader pobjegne. Poželio je da se u Saboru gaje dobri i prijateljski odnosi

VIDEO

Na oproštajnom domjenku za novinare i službenike Sabora, Luka Bebić je u petak od novinara NoveTV, Mislava Bage, u ime svih novinara dobio zbirku haiku poezije.

- Nadam se da ćete jednu od njih naučiti u zapamtiti - rekao je Bago i pročitao pjesmu:

"Ničeg u njoj
Koliba u proljeće
U njoj sve''

Bebića je pjesma nasmijala i dodao da će se i dalje u svojim intimnim trenucima posvećivati poeziji, možda i haikuu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pozdravljam sve one koji su nas pratili 21 i pol godinu. To su naši novinari s kojima smo više manje gradili odnose koji su nekad bili usmjereni lijevo, nekad desno, ali nikad nisu izgubili svoj pravi pravac da ipak objektivno informiraju hrvatsku javnost o radu Sabora. Nadam se da će i u budućnosti s više entuzijazma i razumijevanja pratiti rad Sabora - izjavio je Bebić. 

Novinari su ga potom iznenadili još jednim darom. Dobio je keramičku kućicu koja bi ga mogla jednog dana spasiti da ne ostane beskućnik. Uručio ju je novinar Novog lista Dražen Ciglenečki.

- Izjavili ste ako Sanader pobjegne, da ste ostali bez kuće. Evo kuće, ako pobjegne, da vam jedna ipak ostane - rekao je Ciglenečki.

Bebić je spremno uzvratio:

- Nisam se žalio, nego je to moja suverena odluka kao čovjeka i građanina. I dalje stojim na tome. I ako, ne daj Bože, našem Cigli u životu bude zatrebalo, imam ja još i stan u Zagrebu - nasmijao je sve oko sebe Bebić.

- Nakon 21 i pol godinu, došao je i ovaj dan, kada ću se s vama pozdraviti. Ne naravno trajno, nego u u ovim okolnostima kada završava šesto zasjedanje Hrvatskog sabora i počinje sedmo. Moram reći, bez lažne skromnosti, da smo odradili veliki dio posla. Naravno, možda smo mogli i bolje, ali teško je to utvrditi. Učinili smo što smo mogli - ovim se riječima oprostio Bebić od suradnika i kolega novinara u Saboru.

Novom sazivu Sabora poželio je puno uspjeha, da svaki sljedeći saziv bude još i bolji. Prisjetio se da je bilo i teških trenutaka u Saboru, naročito za vrijeme rata, a da danas može utvrditi da je u hrvatskom političkom životu došlo do stabiliziranja, da je došlo do mnogih 'krupnih' stvari koje su donesene konsenzusom i da je to veliki napredak.

- Želim da se u ovoj našoj kući, u ovom našem Hrvatskom saboru, i dalje gaje dobri i prijateljski odnosi, bez obzira tko koju funkciju imao. Ti ljudski, prijateljski i suradnički odnosi mogu biti i bolji u budućnosti. Ja nemam na što da se žalim - dodao je. 

Poželio je svima blagoslovljen Božić, i prema Julijanskom i prema Gregorijanskom kalendaru, te uspješnu i blagoslovljenu 2012. godinu. I na kraju, unatoč zlogukim prorocima, kako je Bebić kazao, uvjeren je da će iduća godina biti bolja.



Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag