Obavijesti

News

Komentari 71

Barišić se osam sati borio za ostanak na funkciji ministra?

Barišić se osam sati borio za ostanak na funkciji ministra?

Pavo Barišić se dugo opirao, punih osam sati bivši ministar obrazovanja odbacivao je mogućnost da napusti mjesto ministra obrazovanja. Premijer se s njim želio mirno rastati...

VIDEO

Premijer se želio na pristojan način rastati s Barišićem. Nije htio ništa lomiti preko koljena niti prema bilo kome biti grub. Okolnosti su bile takve da Barišić nije mogao ostati, s obzirom da je na tome ministarstvu inzistirao HNS. Barišić na to u početku nije htio pristati, no na koncu je ipak morao prihvatiti ovakvo rješenje, kazao je izvor iz HDZ-a za Slobodnu Dalmaciju.

Barišić se dugo opirao, punih osam sati bivši ministar obrazovanja odbacivao je mogućnost da napusti mjesto ministra obrazovanja. Prvobitan plan nije uključivao nikakvu mogućnost da Barišić ostane u Vladi, no tijekom dramatičnih pregovora u srijedu procurila je informacija da bi on ipak mogao ostati ministar, no ne obrazovanja, nego rada. 

U vrhu HDZ-a tvrde, pak, da Plenković nije ozbiljno računao na tu mogućnost. Nju je, prema neslužbenim informacijama, prilično rezolutno odbio i sam Barišić, očito se videći jedino na mjestu ministra znanosti i obrazovanja, a ne na nekom drugom, utješno dodijeljenom resoru.

Srijeda je puna neizvjesnosti bila i za Barišićeve ljude u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Sve do kasnog poslijepodneva, kada je do njih došla informacija iz Banskih dvora da svi oni ostaju na svojim pozicijama.

Kompromitiran optužbama da je plagirao znanstvene radove, Pavo Barišić se još početkom godine našao na udaru i javnih kritika i političkih napada. Glasanje o nepovjerenju je u veljači preživio zahvaljujući činjenici da oporba nije mogla skupiti 76 glasova za njegovu smjenu.

U međuvremenu je protiv njega podignuta prijava na Sveučilištu u njemačkom Augsburgu zbog plagiranja vlastite doktorske disertacije. Ako se navodi iz prijave potvrde, prilično je realna mogućnost da Barišić ostane bez titule doktora znanosti. No, ako se to dogodi, to više neće biti Plenkovićev problem, piše Slobodna Dalmacija.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"