Obavijesti

News

Komentari 64

'Barjak s prvim bijelim poljem čuvaju svi HDZ-ovci iz prvog sastava, to je naš stari barjak'

'Barjak s prvim bijelim poljem čuvaju svi HDZ-ovci iz prvog sastava, to je naš stari barjak'
6

Izvjesio sam ga jer me on podsjeća na 1990. kada smo osnovali Sabor. Taj datum je za mene emotivan jer sam i ja sudjelovao u odlučivanju da upravo 30. svibanj bude Dan državnosti, kaže nam Glavaš

VIDEO

Rano ujutro u subotu, povodom Dana državnosti, na zgradi u kojoj živi Branimir Glavaš osvanuo je izvješen hrvatski barjak sa prvim bijelim poljem.

Osijek: Hrvatska zastava s prvim bijelim poljem na zgradi u kojoj živi Branimir Glavaš

Ne boji se da će mu policija doći na vrata

Barjak je iznad svog stana izvjesio upravo Glavaš.

- To je stari, prvi hrvatski barjak koji 30 godina imaju i čuvaju svi HDZ-ovci prvog sastava. Izvjesio sam ga jer me on podsjeća na 1990. godinu kada smo osnovali Sabor. Taj datum je za mene emotivan jer sam i ja sudjelovao u odlučivanju da upravo 30. svibanj bude Dan državnosti. Zanimljivo je da je od toga dana prošlo 30 godina, a Željko Jovanović iz Rijeke, današnji SDP-ovac, tada iz Saveza socijalističke omladine, i ja smo jedini saborski zastupnici koji su bili dio to državnog tijela tada i danas - kaže Glavaš dodajući kako zbog bijelog polja na šahovnici ne očekuje da mu policija zakuca na vrata jer to je legitimni hrvatski barjak.

Osijek: Hrvatska zastava s prvim bijelim poljem na zgradi u kojoj živi Branimir Glavaš

Pitali smo ga da nam prokomentira gestu predsjednika Zorana Milanovića tijekom obilježavanja Dana hrvatske državnosti.

Podsjećamo, Zoran Milanović rekao je da 30. svibanj za njega nije Dan državnosti te da je na Mirogoj došao samo kako bi odao počast mrtvima. U ostatku ceremonije nije htio sudjelovati, kao što nije htio ni položiti vijence na grob Franje Tuđmana.

Pogledajte video: Milanović je rekao da 30. svibanj za njega nije Dan državnosti

Pokretanje videa...

01:16

Glavaš: Milanović je učinio minimum kako bi obilježio taj dan, ima na to pravo

Glavaš kaže kako predsjednik dobro poznaje Ustav i naše Zakone te da činjenica što je sudjelovao samo u polaganju vijenaca braniteljima, a izbjegao ostali protokol, ne znači da je kao državnik izostavio učiniti ono što se od njega očekuje.

- On je kao predsjednik države učinio minimum minimuma kako bi obilježio taj dan, ali on na to ima pravo. Polaganje vijenaca za njega je bio obavezan protokol i on ga je obavio, sve ostalo je njegova autonomija u odlučivanju, odnosno može birati hoće li sudjelovati u daljnjem obilježavanju ili ne. Njegov komentar vezan za datum obilježavanja Dana državnosti je njegov osobni stav kojega također može imati kao državnik - kaže Glavaš dodajući kako očekuje temu datuma Dana državnosti ponovo u Saboru ako njegov sastav u budućnosti bude drugačiji nego što je bio ovaj.

- Nadam se da će se stranke konačno jednom usuglasiti oko odabranog datuma jer građani zaslužuju znati konačni i definirani datum Dana državnosti države u kojoj žive već 30 godina i to se više ne bi smjelo dirati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa