Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Barroso: Hrvatska je napravila sve za završetak pregovora

Šef Komisije je rekao da nisu predložili nikakve posebne mehanizme nadgledanja nakon što Hrvatska uđe u EU. Naglasio je kako je Hrvatska obavila težak posao

Marko Lukunić/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
4 komentara

Jose Manuel Barroso, šef Europske Komisije, kazao je predsjedniku Ivi Josipoviću kako je Bruxelles ocijenio da su hrvatske vlasti napravile sve potrebno završetak pregovora u što skorije vrijeme. Barroso je potvrdio kako se konačne političke odluke očekuju sa sastanka Europskog vijeća za tjedan dana, piše HRT. Zemlje članice EU za sada raspravljaju o mehanizmu nadzora nad Hrvatskom do 1. srpnja 2013. godine. 

Čelnik Komisije je istaknuo da nisu predložili nikakve posebne mehanizme nadgledanja nakon što Hrvatska uđe u EU. Dodao je kako je svrha njihove politike proširenja to da se uvjere kako su zemlje kandidati potpuno spremne prilikom pristupa. Naglasio je kako je Hrvatska obavila vrlo težak posao. Predsjednik Josipović je kazao kako se Hrvatska ne boji nikakve kontrole, a osobno smatra da ona nije ni potrebna. Vjeruje da su kriteriji ispunjeni te da daljnji razvoj može biti samo u pravcu jačanja europskih kriterija, koje Hrvatska zagovara u cijelom svom radu.

>>> Cijeli tekst pročitajte OVDJE

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message