Obavijesti

News

Komentari 153

Baterija laptopa spalila im stan: 'Ostali smo bez svega, kći ni ne zna da su sve igračke izgorjele'

Baterija laptopa spalila im stan: 'Ostali smo bez svega, kći ni ne zna da su sve igračke izgorjele'
11

Stan su kupili prije pet godina na kredit kojeg će otplaćivati još godinama. Zlatko kaže da su vatrogasci stili u rekordnom roku, a sat u boravku na zidu, stao je u trenutku kad je požar ugašen, u 9.27 sati

VIDEO

Moje najmlađe petogodišnje dijete ne zna da nam je sve izgorjelo, da nema ničega u stanu. Ne zna da su izgorjele igračke, odjeća, namještaj, da je cijeli stan zapravo veliko zgarište. Povrh svega, nekoliko dana prije požara u stanu, otplatili smo posljednju ratu kredita za renoviranje stana. Presretni smo bili jer smo sve otplatili. Ni slutili nismo što se sprema, u očaju govoriti Zlatko Lovrić (39), otac troje djece koji sa obitelji živi u Puli. 

Podsjetimo, u ponedjeljak iza 9 sati ujutro u Tomasinijevoj ulici buknuo je požar. Na sreću, u njemu nije bilo ozlijeđenih, iako su Zlatkova supruga i osmogodišnje dijete u tom tenutku bili u stanu. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina tisuća kuna.

Pula: Peteročlanoj obitelji izgorio stan na Verudi

Stan su kupili prije pet godina na kredit kojeg će otplaćivati još godinama. Kaže da su vatrogasci stili u rekordnom roku, a sat u boravku na zidu, stao je u trenutku kad je požar ugašen, u 9.27 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Pula: Peteročlanoj obitelji izgorio stan na Verudi

- Supruga i mali su bili kući u tom trenutku. Prema policijskom izvješću eksplodirala je baterija od laptopa na dječjem radnom stolu i sve je buknulo u sekundi. Supruga je par minuta prije toga bila u toj sobi i otišla oprati kosu. Mali je iz kuhinje uzeo sladoled i išao na terasu pojesti. Taj sladoled u čaši još stoji na stolu, kao neki podsjetnik. Supruga je, kad je završila u kupaonici, išla vidjeti sina na terasu i mobitelom ga uslikati da pošalje fotografiju svojoj sestri, kod koje trenutno boravimo zbog cijele situacije. Odjednom je čula pucketanje i išla pogledati što je to. Već je dio stana bio bio pun dima a soba u plamenu. Odmah je dijete izvela van i vratila se po mobitel da nazove vatrogasce. Da je to učinila trenutak kasnije ne bi dobro završilo jer je stan već bio u plamenim jezicima. Gusti dim se vidio nadaleko, a kao što možete osjetiti, cijela zgrada još smrdi po zapaljenoj plastici i čađi. Sve smo izgubili, ali je hvala Bogu živa glava - objasnio je Zlatko.

Pula: Peteročlanoj obitelji izgorio stan na Verudi Pula: Peteročlanoj obitelji izgorio stan na Verudi

Suprugu i dijete je susjed za svaki slučaj odveo na hitnu pomoć na pregled.

- I evo, unatoč tome što imamo dopunsko zdravstveno osiguranje,od pulske bolnice dobio sam u četvrtak "čestitku", da platimo šezdesetak kuna za pregled. Brzo su poslali račun, ali nema veze - kazao je.

U cijeloj tragediji mnogi su priskočili upomoć, mnogi zovu na Zlatkov mobitel i pitaju što treba.

Pula: Peteročlanoj obitelji izgorio stan na Verudi

- Hvala svima do neba. Srce mi je ogromno jer su se preko facebooka mnogi odazvali i pokrenuli akciju da nam se pomogne. Mnogi nude odjeću, namještaj ali nemamo gdje s tim, sve je izgoreno i zidovi su crni. Potrebno je iz temelja renovirati stan i hvala svima koji pomažu, ma i s jednom kunom - rekao je Zlatko koji je zaposlen u jednoj privatnoj firmi.

Obitelji Lovrić možete pomoći uplatom na račun:

Sanja Lovrić, IBAN: HR0823400093218372009,

SWIFT:PBZGHR2X za uplate iz inozemstva sa svrhom:za sanaciju stana i pomoć obitelji

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!