Obavijesti

News

Komentari 276

Bauk: Da ne izazove nesreću, bolje da Varga ide s vozačem

Bauk: Da ne izazove nesreću, bolje da Varga ide s vozačem
3

To nije u suprotnosti s Vladinom odlukom da najviši dužnosnici koriste 24 sata dnevno službeno vozilo, rekao je Arsen Bauk o Varginom odlasku na zimovanje

VIDEO

Ministar uprave Arsen Bauk na televiziji N1 komentirao je odlazak ministra zdravlja Siniše Varge na zimovanju službenim automobilom Vlade. 

- To nije u suprotnosti s Vladinom odlukom da najviši dužnosnici koriste 24 sata dnevno službeno vozilo. Da imam dozu populizma rekao bih da to nije prihvatljivo. No bolje da se ode s vozačem da se ne izazove prometna nesreća što je moguće zbog posla koji se radi. Postoji razlog zašto postoji takva odredba. S pravnog aspekta, to je u skladu s tom odlukom koja je bila na snazi i u prijašnjim vladama - objasnio je Bauk.

Vrdoljak: Službenim automobilom ne idem na godišnji

Slučaj ministra Varge u ponedjeljak nije želio komentirati Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Koristim službeni automobil tijekom tjedna 24 sata, idem s njim i kući, ali ne i na godišnji, naravno - rekao je Vrdoljak.

Pusić: Nije trebao ići

S njim se ne slaže prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić. Ona je u ponedjeljak u Bruxellesu komentirala Vargin slučaj te kratko izjavila:

- Nije trebao ići - rekla je.

Grčić: Preuzimam više rizika pa vozim sam

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić kazao je kako nema informaciju o Varginu postupku pa je ne može ni komentirati. Upitan ima li on službeno vozilo 24 sata, rekao je da on "preuzima više rizika pa ponekad vozi i sam, što nije pametno"

Bauk o izborima: Imamo dva neozbiljna kandidata

Bauk je komentirao i izjavu predsjedničkih kandidata kako zbog cijelog slučaja sumnjaju u vjerodostojnost izbora. 

- Ako je vjerovati anketama, dvoje kandidata koji imaju prednosti i nisu iskazali sumnju su ozbiljniji, a možemo reći kako su ovo drugo dvoje neozbiljniji kandidati. Svi kandidati koji sumnjaju nek iskoriste svoje zakonsko pravo da dođu u Ministarstvo uprave i na CD-u preuzmu registar birača - rekao je Bauk.

Ipak, ministar smatra kako su i birači trebali biti oprezniji. 

- Ne bih otkrio toplu vodu kada bih rekao da ako netko stavi list na stol bez imena osobe da je to manipulacija. No, nije mi normalno da devet do deset tisuća građana nešto potpiše, a da nitko nije provjerio što potpisuje -  naglasio je Bauk.

DIP raspravlja o 'prodaji' glasova

Državno izborno povjerenstvo (DIP) najavilo je za danas sjednicu na kojoj će raspraviti ovaj slučaj. No iz DIP-a su prošli tjedan poručili kako je, prema trenutnom stavu, kandidatura Ivana Vilibora Sinčića važeća pa čak i ako DORH pokrene istragu. 

- Odluka DIP-a mora biti primjenjiva za sve slične slučajeve. Ne bi bilo u redu da govorim DIP-u što da radi budući da dolazim iz stranke koja na izborima ima svog kandidata. No sigurno je da podaci koji su prikupljeni moraju biti korišteni u svrhu za koju su skupljeni - istaknuo je Bauk.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 276
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag