Obavijesti

News

Komentari 248

Bauk: 'Dragi HDZ-ovci, sretan vam dan Republike Srpske'

Bauk: 'Dragi HDZ-ovci, sretan vam dan Republike Srpske'
1

Šef HDZ-a BiH u srijedu je bio na proslavi Dana Republike Srpske, na kojoj je posthumno odličje primio Slavko Lisica, osuđeni ratni zločinac i pukovnik Ratka Mladića

VIDEO

Čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović u srijedu je došao na proslavu Dana Republike Srpske, na kojoj je odlikovan i bivši časnik JNA Slavko Lisica, u Hrvatskoj osuđen zbog ratnih zločina na području Šibenika 1991. godine. 

Lisica je bio general vojske bosanskih Srba, a prije toga je bio časnik JNA koji je dogurao do čina pukovnika u tzv. Kninskom korpusu, pod zapovjedništvom Ratka Mladića.

Skandal: Odlikovali su zločinca koji je granatirao Šibenik 1991.

Presudom Županijskog suda u Šibeniku Lisica je 1998. proglašen krivim za ratne zločine i osuđen na petnaest godina zatvora jer je kao zapovjednik oklopnih i topničkih postrojbi u sastavu Kninskog korpusa u rujnu 1991., temeljem Mladićeva naloga, zapovjedio topničke napade na Šibenik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U tim je napadima poginula jedna ženska osoba, a oštećena je katedrala Sv. Jakova, crkva Sv. Frane, samostan Sv. Frane, Biskupska palača, Nova crkva, tvrđava Sv. Mihovila, Knežev dvor – spomenici kulture I kategorije, crkva Sv. Ane, Palača Šižgorić-Galbijani, kuća Chiabo, zgrada teatra, kuća Iljadica, Mala Logga – spomenici kulture te veliki broj grobova, nadgrobnih ploča i spomenika na starom gradskom groblju. Oštećena je i gradska Vijećnica, crkva Sv. Ivana, crkva Sv. Vida, objekti i oprema TLM Boris Kidrič, Vinoplod-Vinarije, objekti TEF-a, tvornice plastičnih prerađevina Poliplast, Izgradnje, RO Luka, hoteli Jadran i Krka, objekti, oprema i 120 vozila Autotransporta.

Sjedio u prvom redu: Čović kod Dodika na slavlju dana Srpske
Sjedio u prvom redu: Čović kod Dodika na slavlju dana Srpske

Na Čovićev dolazak reagirao je i Arsen Bauk koji je na Facebooku poručio: Dragi HDZ-ovci, sretan vam dan Republike Srpske.

Njegov post prenosimo u cijelosti:

Smatram da je sudjelovanje predsjednika HDZ-a BIH Dragana Čovića na proslavi tzv. Dana Republike Srpske sramotno, apsurdno i pomalo bizarno. 
Sljedeću obljetnicu možete obilježiti u Grazu.

Republika Srpska kao dio ustavnog uređenja Bosne i Hercegovine svakako ima pravo obilježavati svoj dan. Ali dokle god je datum vezan uz razdoblje Mladić/Karadžićeve tvorevine i posebno (ili posljedično), dokle god je on izvan ustavnog poretka BIH predstavnici hrvatskog naroda (legitimni ili legalni) ne bi trebali sudjelovati u proslavama takve vrste, ako ni zbog čega onda zbog 135 tisuća protjeranih Hrvata.

Ono što stvar čini pomalo bizarnom jest da je na toj proslavi odlikovana osoba koju je Županijski sud u Šibeniku osudio zbog ratnog zločina. Nadam se da zbog toga Gradsko vijeće Šibenika Dragana Čovića neće proglasiti "personom non grata".

Ujednom, brišem svoj prethodni status o 10.travnju po julijanskom kalendaru. Nakon što sam saznao da HDZ slavi 9.1. više mi nije do šale. Dragi HDZ-ovci, sretan vam Dan Republike Srpske.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 248
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a