Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
32 komentara

'Bauk želi stečaj jer mu je otac na čelu drugog kamenoloma'

Tomasović je prozvao ministra Bauka za sukob interesa zbog Jadrankamena. Kaže da mu ide u prilog stečaj tvrtke jer mu otac radi u konkurentskom kamenolomu

Ivo Čagalj/Pixsell
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
32 komentara

Predsjednik HDSSD-a Hrvoje Tomasović je na konferenciji za novinare u četvrtak prozvao ministra uprave Arsena Bauka zbog "izravnog sukoba interesa ministra u stečaju Jadrankamena". Tomasović je rekao da Bauk inzistira na doslovnom prevođenju zakona o stečaju u slučaju Jadrankamena.

- Pitamo se kome zapravo ide u prilog stečaj Jadrankamena? Zanimljivo je da se na čelu konkurentskog kamenoloma, odnosno tvrtke "Kavadur" iz obližnjeg Gornjeg Humca nalazi Miro Bauk - rekao je Tomasović. Dodaje kako je direktor "Kavadura" i ministrov otac. Istaknuo je kako od spašavanja Jadrankamena konkurencija na Braču neće imati koristi. Tomasović je između ostalog istaknuo da "ovakav desant na Braču nije zapamćen još od vremena II. svjetskog rata kada je bilo manje talijanskih okupatora nego hrvatskih policajaca, koji su u četvrtak došli na Brač.

Miro Bauk, kategorično odbacuje takve optužbe naglašavajući kako je njegov sin Arsen, iako Jadrankamen ne spada u njegov resor, na sve načine pokušao spasiti tu tvrtku.

- Ja nemam niti jednu dionicu Kavadura. Jadrankamen nije nama bio konkurencija niti je Kavadur bio konkurencija Jadrankamenu. Mi imamo samo 17 zaposlenih ljudi i nema nikakve šanse da mi preuzmemo njihove poslove niti da imamo koristi od njihove propasti. Nama propast Jadrankamena donosi samo štetu – objasnio nam je Miro Bauk.

Arsen Bauk: Nisam niti sam bio u prilici o bilo čemu odlučivati

U vezi Tomasovićevih optužbi ministar Arsen Bauk kaže kako stečaj "Jadrankamena" koji je pokrenut pred nadležnim sudom u Splitu, nema nikakve veze s ministarstvom kojem je na čelu. 

- Nisam niti sam bio u prilici o bilo čemu odlučivati pa niti nisam mogao biti u sukobu interesa. Ne samo moj otac nego i pola mog rodnog mjesta se bavi kamenarstvom, više mi rodbine radi u Jadrankamenu nego u drugim tvrtkama. Ako je moj grijeh što ne komentiram sudske odluke i ne vršim pritisak na pravosuđe ja ga potpuno prihvaćam. Vlada RH i svi nadležni ministri neprekidno ponavljaju da će država svoja potraživanja prema "Jadrankamenu" pretvoriti u vlasnički udio i na taj način spasiti "Jadrankamen" i omogućiti proizvodnju. Hoće li me i onda Tomasović optužiti da pomažem rodbini koja radi u Jadrankamenu? - kaže Arsen Bauk. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message