Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Beba Gabriel preživio čak dva pokušaja pobačaja

Mali Gabriel nije rastao u majčinoj utrobi. Liječnici su odlučili prekinuti njegov život kako bi spasili život njegova brata. No mališan je ipak preživio

BBC
Foto: BBC
6 komentara

Dječak je rođen zdrav, iako su liječnici u jednom stupnju trudnoće mislili kako je bolje pobaciti ga da bi spasili bar brata blizanca. Gabriel Jones iz Staffordshirea, Velika Britanija, nije rastao u majčinoj utrobi, pa su roditelji Rebbeca i Mark odlučili prihvatiti savjet liječnika. Međutim, unatoč nekoliko operacija kojima su pokušali ubiti maloga Gabriela, on je preživio i počeo rasti. Njegov brat Ieuan i on rođeni su pomoću carskog reza. Problemi su uočeni u 20. tjednu trudnoće kad su liječnici na ultrazvuku primijetili da je Gabriel upola manji od svoga brata. Tada su mislili da ni jedan dječak neće preživjeti. Nakon dva tjedna stanje se pogoršalo. Uz to što nije rastao, dječakovo srce je tada oteklo do opasne veličine. Obitelj se tada našla pred teškom odlukom. Ako su željeli oba dječaka, nastradati je mogao i drugi blizanac.
- Nosila sam ih obojicu i očajnički sam htjela da obojica budu dobro. No tada se nije činilo da je to moguće - priča majka Rebbeca (35). U 25. tjednu trudnoće liječnici su Gabrielu odlučili prekinuti dovod krvi. No to nije uspjelo, pa su dječacima prepolovili posteljicu. Liječnici nisu očekivali da će dječak ikako uspjeti preživjeti, no mališan je počeo rasti. Dječaci su rođeni zdravi u 31. tjednu trudnoće i nije im potrebno nikakvo liječenje, prenosi BBC.

Možda vas zanima i ovo:
Message