Obavijesti

News

Komentari 76

Beba je požurila: Božena (20) se porodila u bolničkom WC-u

Beba je požurila: Božena (20) se porodila u bolničkom WC-u
4

Božena Vlahek (20) osjetila je u zahodu rodilišta Opće bolnice Zabok jaku bol i hitno pozvala medicinsku sestru, a onda se pojavila glavica... Rodila je Gabrijelu

VIDEO

Kaj me pitate je l'’ mi pukao vodenjak, odakle da ja znam, ovo mi je prva trudnoća! Bila sam ljuta k'o ris, smije se danas, tri i pol mjeseca nakon porođaja, Božena Vlahek (20) iz Završja Loborskog u Zagorju.

Vikala je tako iz zahoda rodilišta Opće bolnice Zabok. Samo nekoliko trenutaka kasnije rodila je malenu Gabrijelu, na podu zahoda zabočke ginekologije. Beba je požurila mjesec dana prije termina i rodila se 29. lipnja u 20.45 sati.

Božena je tog jutra bila na kontroli kod svoje ginekologice u Zlataru. Poslala ju je na kardiografiju (CTG) i da napravi briseve u bolnicu.

Već je tada osjećala čudne bolove, no kako je nekoliko dana ranije imala problema sa stolicom, mislila je da je to opet muči. U bolnici je obavila sve preglede i poslali su je kući. Bolovi su postajali češći i žešći. Ginekologica ju je, jer je počela krvariti, poslala natrag u Opću bolnicu u Zabok.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bila sam otvorena četiri prsta, rekli su mi da sam za predrađaonicu. Napravili su CTG, no aparat nije ništa pokazivao, nije bilo nikakvih naznaka da ću roditi. Ležala sam u krevetu, bolovi su bili sve jači. Zvala sam sestru, no ona mi je rekla da to nije ništa. I tako dva, tri puta - prisjeća se Božena.

>>> Cijelu ispovijest Božene pročitajte na Klokanici

Osim jakih bolova, koji su u stvari bili trudovi, Boženu je stalno tjeralo na mokrenje. Nekoliko je puta šetala od sobe do zahoda, svakih 15-ak minuta.

- Zadnji put sam u WC otišla oko 20.30. Gotovo sam se srušila od bolova. Pritisnula sam zeleni gumb i dotrčala je sestra, ona na koju sam se obrecnula da ne znam što mi je. Otišla je po doktora. Nije je bilo pet minuta, meni se činilo kao vječnost. Digla sam se sa školjke, jako me zaboljelo i osjetila sam da nešto izlazi. Bila je to glavica moje curice - još uzbuđeno priča mlada majka.

Naišla je druga sestra, pomogla joj je da legne na pod, došla je i ‘babica’, pritisnula Boženi trbuh i beba je bila vani.

- Rodila sam pored školjke! Beba je odmah zaplakala. U međuvremenu su došli i liječnici, dali mi je nakratko u ruke dok sam još ležala u plodnoj vodi. Samo sam pitala je li s bebicom sve u redu. Kad se doktor nasmijao i rekao da je sve dobro, zaboravila sam gdje sam rodila - smije se Božena.

Gabrijela se rodila s 2350 grama i 45 cm.

Danas ima 5320 grama i dugačka je 57 cm. Božena kaže, nema ružne riječi ni za koga u bolnici.

- Nakon porođaja su svi bili dobri, dolazili do mene, hvalili me. Zamjeram im samo što me nisu slušali kad sam govorila da imam jake bolove, trebali su malo više paziti na mene. Nasreću, sve je dobro završilo i sad se svi u obitelji tome smijemo - kaže Božena.

Suprug Goran (21) isprva joj nije vjerovao da je rodila u zahodu. Mislio je, kaže, da se šali. Nije joj vjerovala ni svekrva Đurđica Vlahek (42).

- Mislila sam da je to nemoguće što mi priča. Bome je simpatično, to se u Zaboku još nikome nije dogodilo - kaže ponosna baka Đurđica.

U zabočkoj Općoj bolnici tvrde da zbog rođenja bebe u zahodu nije bilo nikakvog propusta liječničke struke.

- Bio je to porođaj koji je išao brzo. Rađanje je nepredvidivo ponekad. Priroda se pobrinula za sve, bitno je da je bebica živa i zdrava. I imat će jednu neobičnu priču o svojem rođenju - komentirala je dr. Jadranka Šanjug, pomoćnica ravnatelja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje