Obavijesti

News

Komentari 3

Beba ležala gotovo tjedan dana pored majčinog tijela: 'Bila je u teškom stanju, još se oporavlja'

Beba ležala gotovo tjedan dana pored majčinog tijela: 'Bila je u teškom stanju, još se oporavlja'

Djetešce je pet dana bilo zarobljeno uz majčino tijelo u gradskom skloništu za beskućnike. Otac sada planira tužiti grad i Odjel

VIDEO

Lyric Laboy imala je samo 15 mjeseci kada su je radnici u Obiteljskom centru East River pronašli gurnutu ispod kreveta 25. srpnja pored tijela njezine majke, piše New York Post. Shelbi Westlake (26) umrla je od slučajnog predoziranja, a to nitko danima nije znao.

Curicu su radnici pronašli prekrivenu ljudskim izmetom i dehidriranu te je hitno prevezena u bolnicu. Njezin otac, Quraan Laboy (31) zbog toga planira tužiti grad i Odjel za beskućnike te traži 5 milijuna dolara odštete.

Agencija je zanijekala da je Lyric ostavljena sama pet dana, ali nisu htjeli reći nakon koliko su je vremena pronašli. Incident je pod istragom, objavila je agencija, dodajući da je sklonište sada dužno provoditi provjere zdravlja svih stanara koji se nisu potpisali u noćnom popisu iste noći.

- Dijete rutinski šamara oca dok spava kako bi se uvjerila da je živ. Nevjerojatno je kako je uopće preživjela - rekao je obiteljski odvjetnik Seth Harris.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Westlake i njezina kći dijelile su jedinicu nalik apartmanu u skloništu na Manhattanu. Par je bio razdvojen, a mama i beba su tamo provele oko tri ili četiri mjeseca. Nitko nije primijetio da je Westlake umrla sve dok jedna stanarka nije prijavila "odvratan miris" koji dolazi iz njezinog apartmana.

Westlake se zadnji put prijavila u sklonište 19. srpnja, šest dana prije nego što je njezino tijelo pronađeno, rekla je Allison Keenan, još jedna Laboyeva odvjetnica.

 - Dopustiti dojenčetu da ostane sa svojom mrtvom majkom pet dana neprimijećeno ne samo da naglašava ravnodušnost i nedostatak čovječnosti prema onima kojima je najpotrebnije, već pokazuje i potpune malverzacije Grada New Yorka i Odjela za beskućnike - dodala je Keenan.

- Uvijek se probudi usred noći, udara se, tuče i govori 'Mama', pogledam je i samo ponekad počnem plakati - govori Laboy.

Pronađena je i s jakim pelenskim osipom koji nije u potpunosti zacijelio. Laboy je zbog kćeri napustio posao u New York City Housing Authorityu kako bi se o njoj mogao brinuti cijelo vrijeme.

- Morao sam sve ostaviti. Ona mi je trenutno na prvom mjestu. Moja kći se mora psihički nositi s tim do kraja života - dodao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer