Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bebi je dala smrtonosnu dozu soli: Danima umirala u mukama

SAD: Martines je policiji prvo tvrdila da su Peyton i njezina sestra blizanak upale u vreću soli koja je bila otvorena. No njezin četverogodišnji sin je tada rekao policajcima kako je vidio da majka hrani njegovu sestru solju

Foto: Screenshot/YouTube/Spartanburg County Sheriff's Office
17 komentara

Kimberly Martines (25) iz Južne Karoline je nedavno osuđena na 30 godina zatvora jer je ubila svoju bebu. Majka je bebu staru 17 mjeseci imena Peyton u srpnju 2016. godine nahranila smrtonosnom količinom soli. 

Curicu su odvezli hitno u bolnicu. Otkazao joj je mozak i umrla je pet dana kasnije. Majka je rekla policiji da je to napravila jer je htjela vratiti svojeg supruga.  

Martines je policiji prvo tvrdila da su Peyton i njezina sestra blizanka upale u vreću soli koja je bila otvorena. No njezin četverogodišnji sin je tada rekao policajcima kako je vidio da majka hrani njegovu sestru solju i do detalja je opisao kako je izgledala vrećica iz koje je Martines vadila sol. Policija je onda pronašla tu vrećicu ispod jastuka na kauču, a majka je onda priznala zločin. 

- Otrovala sam Peyton jer mi je u tom trenutku bila najbliža - rekla je Kimberly.

Beba je umrla od hipernatrijemije odnosno koncentracije natrija u krvi koja je viša od normalne. Može se javiti kod ljudi koji ne piju dovoljno tekućine, a mala djeca su najosjetljivija jer im bubrezi nisu dovoljno razvijeni da bi obradili dodatnu sol u hrani. Roditeljima se zato savjetuje da nikada ne dodaju sol u bilo koju hranu kuhanu za bebe. 

Brigu o sestri blizanki i dječaku je preuzeo centar za socijalnu skrb. Martines je osuđena na 30 godina zatvora i neće moći biti uvjetno puštena sve dok ne odsluži 85 posto kazne, piše Daily Mail.

Možda vas zanima i ovo:
Message