Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bebi je dala smrtonosnu dozu soli: Danima umirala u mukama

SAD: Martines je policiji prvo tvrdila da su Peyton i njezina sestra blizanak upale u vreću soli koja je bila otvorena. No njezin četverogodišnji sin je tada rekao policajcima kako je vidio da majka hrani njegovu sestru solju

Foto: Screenshot/YouTube/Spartanburg County Sheriff's Office

Kimberly Martines (25) iz Južne Karoline je nedavno osuđena na 30 godina zatvora jer je ubila svoju bebu. Majka je bebu staru 17 mjeseci imena Peyton u srpnju 2016. godine nahranila smrtonosnom količinom soli. 

Curicu su odvezli hitno u bolnicu. Otkazao joj je mozak i umrla je pet dana kasnije. Majka je rekla policiji da je to napravila jer je htjela vratiti svojeg supruga.  

Martines je policiji prvo tvrdila da su Peyton i njezina sestra blizanka upale u vreću soli koja je bila otvorena. No njezin četverogodišnji sin je tada rekao policajcima kako je vidio da majka hrani njegovu sestru solju i do detalja je opisao kako je izgledala vrećica iz koje je Martines vadila sol. Policija je onda pronašla tu vrećicu ispod jastuka na kauču, a majka je onda priznala zločin. 

- Otrovala sam Peyton jer mi je u tom trenutku bila najbliža - rekla je Kimberly.

Beba je umrla od hipernatrijemije odnosno koncentracije natrija u krvi koja je viša od normalne. Može se javiti kod ljudi koji ne piju dovoljno tekućine, a mala djeca su najosjetljivija jer im bubrezi nisu dovoljno razvijeni da bi obradili dodatnu sol u hrani. Roditeljima se zato savjetuje da nikada ne dodaju sol u bilo koju hranu kuhanu za bebe. 

Brigu o sestri blizanki i dječaku je preuzeo centar za socijalnu skrb. Martines je osuđena na 30 godina zatvora i neće moći biti uvjetno puštena sve dok ne odsluži 85 posto kazne, piše Daily Mail.

Možda vas zanima i ovo:
Message