Obavijesti

News

Komentari 104

Bebić: Kosor je tražila da joj se klanjamo, podilazimo i hvalimo

Bebić: Kosor je tražila da joj se klanjamo, podilazimo i hvalimo
3

Taj njezin način vladanja apsolutno ne prihvaćam. Ne može predsjednica stranke bez rasprave iznijeti samo svoje mišljenje i očekivati pohvalu kolega, rekao je Bebić

VIDEO

Gospođa Jadranka Kosor je, a to je dobro poznato javnosti, beskrajno tašta osoba, koja od svojih suradnika traži bespogovornu servilnost, podilaženje, prekomjerno hvaljenje, a realnost političkog života je nešto sasvim drugo. Nitko nema pravo, pogotovo ne ona, s obzirom na način kako je izabrana, tražiti neko ekskluzivno mjesto pod političkim suncem - rekao je Luka Bebić, bivši predsjednik Sabora i bivši član Predsjedništva HDZ-a,  u razgovoru za dvotjednik Objektiv u kojem je sasuo 'drvlje i kamenje' po sadašnjoj predsjednici HDZ-a Jadranki Kosor.

Ovo je samo nastavak unutarstranačkih sukoba u HDZ-u i polako na površinu izviru sve netrpeljivosti koje su se, da se ne naruši vlast, godinama stavljale pod tepih. 

Bebić u razgovoru navodi kako je u jednom trenutku nastala jedna tragikomična situacija u kojoj je novoizabrana predsjednica stranke očekivala i tražila da joj se svi klanjaju, hvale ju i veličaju, znajući da nije izabrana na tu funkciju demokratskim putem. 

Bebić i Kosor nisu razmijenili rečenicu od rujna 2009. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Taj njezin način vladanja apsolutno ne prihvaćam. Smatram da je o svim bitnim pitanjima predsjedništvo stranke moralo maksimalno raspravljati prije svake odluke, a ne da predsjednica stranke iznese svoje mišljenje i očekuje pohvalu stranačkih kolega - rekao je Bebić koji dodaje kako je Kosor izabrana zato što je bivši premijer Ivo Sanader preko noći donio odluku pa nije bilo mnogo vremena jer je trebalo nastaviti s radom i Vlade i Sabora. Tim  više što se trebalo boriti s gospodarskom krizom.

Bivši predsjednik Sabora napominje da s Kosor nikada nije tijesno surađivao, a tvrdi da  od rujna 2009. godine on i Jadranka Kosor nisu niti jedan put razgovarali, pa čak niti razmijenili jednu jedinu rečenicu.

Iako je imala legalitet, ipak je izabrana aklamacijom vodstva HDZ-a

 - To je fenomen. Iako sam tražio da se susretnemo i porazgovaramo o aktualnim temama, što bi bilo logično za predsjednika Sabora i predsjednicu Vlade, tim prije što smo iz iste stranke - smatra Bebić.

No, Bebić napominje da iako je Kosor imala legalitet i dio legitimiteta ne treba zaboraviti da ju je vodstvo HDZ-a ipak izabralo aklamacijom, bez rasprave i demokratske procedure.

Bebić je u razgovoru za Objektiv odbacio mogućnost da bi se Sanader mogao uključiti u bitku za šefa HDZ-a, a on osobno za sada, među poznatim kandidatima, nema nekog izrazitog favorita.  Potvrdio je i kako nije u dobrim odnosima s Vladimirom Šeksom. 

Bez folklora: I Mladež HDZ-a okrenula leđa šeficama stranke

Mahali smo zastavama i pljeskali kad su tražili. U politiku smo ušli da se borimo za našu budućnost, a ne da budemo masa za podršku kad to njima odgovara, rekao je mladi HDZ-ovac.

Zagrebačka HDZ-ova mladež u subotu je birala 14 članova za Opći sabor stranke. Odabirom su, kažu, šokirali predsjednicu mladeži Martinu Banić jer niti jedan od njezinih kandidat nije prošao.

- Vidno uzrujana nestala je nakon izbora. Ponosan sam što smo složno pokazali da se ne slažemo s dosadašnjom politikom stranke. Ne želimo više biti folklor - dodao je naš sugovornik. Za šeficu kaže da ima organizacijske sposobnosti, ali da od toga mladež nije imala velike koristi. Okrećući leđa Martini Banić, mladež se svjesno okrenula i protiv predsjednice stranke Jadranke Kosor. Upravo Banić zamjeraju što nije više pogurala mladež dok je bila uz premijerku.

- Predsjedničko mjesto iskoristila je da bi sebi osigurala što bolju poziciju u budućnosti. Puste priče Kosor da žele mlade ljude pokazale su što pod time misli kad se samo Banić pojavila na izbornim listama - ogorčen je član mladeži. Šefica mladeži u nedjelju nam nije odgovarala na pozive.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor