Obavijesti

News

Komentari 37

Beč: Majka i kćer se srele nakon 24 duge godine

Beč: Majka i kćer se srele nakon 24 duge godine
35

Policiji je Josef Fritzl (73) otkrio da je troje djece, koje je živjelo s njim, primio sebi u kuću jer su u podrumu stvarali preveliku buku i galamu...

VIDEO

DNK analizom potvrđeno je kako je Josef Fritzl (73) otac šestero djece svoje kćeri. Za sedmo dijete koje je preminulo nedugo nakon rođenja, policija također smatra da je njegovo. Josef Fritzl prekinuo je šutnju i počeo je policiji otkrivati detalje monstruoznog zločina, najvećeg u povijesti Austrije. Na ispitivanju je kazao kako je svoju kćer Elisabeth zatvorio u podrum da se ne bi počela drogirati. Bila je teško dijete, kazao je Josef, pa nisam želio da upadne u loše društvo. Nakon što je policiji 1984. prijavio kćerin nestanak, "brižni" otac godinama je pohodio policijske istražitelje i raspitivao se o potrazi za nestalom Elisabeth. U petak, samo dan prije nego što je cijeli slučaj izašao na vidjelo, Josef Fritzl nazvao je svoju socijalnu radnicu koja je radila na posvajanju njegovih troje unuka/djece i zahvalio joj za sve što je učinila za njega i njegovu obitelj. Policiji je Josef otkrio i da je troje djece, koje je živjelo s njim, uzeo sebi u kuću jer su u podrumu stvarali preveliku buku. Josef je sa suprugom, prema zadnjim informacijama, podigao još troje druge djece, za koje nema podataka da su doživjeli sudbinu sestre Elisabeth. Jedna od Fritzlovih kćeri Gabriele H. živi također u Amstettenu, ali nije željela razgovarati s novinarima te ih je otjerala iz svog dvorišta. I svoju "posvojenu" djecu sada 73-godišnji starac "brižno" je pazio. Lisa (15), prva kćer koju je doveo da živi s njim, rođena je s teškom srčanom manom i uspješno je operirana u Linzu. Svoje najmilije otac i djed Josef vodio je na putovanja na Tajland, gdje su uživali u trotjednom odmoru. Za sada nije poznato tko je u to vrijeme brinuo za njegovu "drugu obitelj" u podrumu. Iako se ne zna je li imao pomagača, policija još vjeruje da nitko od ukućana, pa ni njegova supruga, nije znao što se događa samo kat ispod. Josef je obitelji strogo zabranio da ide u podrum pa je zanimljivo kako se nitko nikada nije zapitao zašto je to tako. On je namirnice za ručak kćeri i djeci kupovao u susjednom selu i nosio im hranu noću.
Tamnica koju je Josef imao u podrumu, zapravo je bila atomsko sklonište, koje je Fritzl izgradio još u 70-tim godinama za vrijeme hladnog rata. Dodatno ga je 'pruredio' da kroz ionako debele zidove ne prođe niti jedan zvuk. Kako je Elisabeth opisala policiji u početku je vikala i stvarala buku misleći da će je netko čuti. Kada je shvatila da za to nema šanse, jednostavno se, kaže, prepustila sudbini. Policiji je sve pristala ispričati tek kada je dobila višestruka obećanja da više nikada neće morati vidjeti oca.
Fritzl će u pritvoru ostati dva tjedna, dok ne završi istraga, a tada će sud odlučiti gdje će čekati suđenje. Pred istražnim sucem Fritzl nije pokazao nikakve emocije i bio je služben.
Josef Fritzl navodno je ipak od prije poznat policiji. Jednom su ga uhitili u Linzu zbog spolnog napada na ženu, a nadgledali su ga i u vezi paleža.
Kćer Josefa Fritzla i njegova supruga Rosemarie susrele su se po prvi puta u nedjelju ujutro u bolnici nakon 24 godine razdvojenosti. Rosemarie nije mogla suzdržati suze, a okupljanju su prisustvovala i sva sva Elizabethina djece, osim Kerstin koja je i dalje u komi. Lisa (16), Monika (14) i Alexander (12) koji su živjeli u kući s Jozefom i Rosmarie po prvi puta su se upoznali sa Stefanom (18) i Felixom (5) koji su živjeli u podrumu kuće. Natascha Kampusch, koja je nakon osam godina zatočeništva pobjegla od svoga zlostavljača, ponudila je emocionalnu i financijsku potporu obitelji Fritzl.
Više stotina stanovnika Amstettena šokirani nakon otkrića tragične afere otmice i incesta, sudjelovali su u bdijenju u utorak navečer na svijećama prekrivenom glavnom trgu gradića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik