Obavijesti

News

Komentari 1

Belgijski sud proglasio krivim Francuza za napad i ubojstva

Nemmouche (33) je priznao da je nosio kalašnjikov, revolver i streljivo slično onome koje je uporabljeno u pucnjavi u muzeju. No njegov je odvjetnik tvrdio da u napadu u kojem je ubijen jedan par iz Izraela i dvoje djelatnika muzeja

VIDEO

Belgijski je sud u četvrtak francuskog državljanina Mehdija Nemmouchea proglasio krivim za "teroristička ubojstva", odnosno za ubojstvo četiri osobe u Židovskom muzeju u Bruxellesu koje je počinio 2014. nakon što se vratio iz Sirije, objavili su tužitelji. 

Kazna će biti izrečena kasnije. Napad za koji je osuđen Nemmouche smatra se prvim napadom nekog islamističkog militanta s europskim državaljnstvom koji se vratio iz Sirije. 

Nemmouche (33) je priznao da je nosio kalašnjikov, revolver i streljivo slično onome koje je uporabljeno u pucnjavi u muzeju. No njegov je odvjetnik tvrdio da u napadu u kojem je ubijen jedan par iz Izraela i dvoje djelatnika muzeja Nemmouche nije povukao okidač, izvijestila je je belgijska javna televizija RTBF.

Nemmouche je sudu rekao da je "prevaren" dok je njegov odvjetnik tvrdio da je snimka pucnjave montirana a da su njegovopg klijenta prevarile plaćene ubojice poslane da ubiju dva agenta izraelskog Mossada. Te su tvrdnje razbjesnile obitelji žrtava i preživjele.

Čelnik Europskog židovskog kongresa Moshe Kanotr u četvrtak je rekao da su taktike i uporabe teorija urote odvjetnika optuženog sramotnom i "za osudu".

Napad izveden u svibnju 2014. prvi je ukazao na prijetnju koju predstavljaju radikalizirani muslimani koji se vraćaju svojim domovima u Europi nakon borbe u sirijskom građanskom ratu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa