Obavijesti

News

Komentari 56

Beljak Grmoji: Rejting vam opada jer niste vjerodostojni

Beljak Grmoji: Rejting vam opada jer niste vjerodostojni
1

Što se tiče rejtinga Mosta i vjerodostojnosti, mi ćemo nastaviti raditi, ali je reforme nemoguće provesti u tako kratko vrijeme, branio se Grmoja u Otvorenom

VIDEO

Tema emisije Otvoreno na HTV-u bili su unutarstranački izbori u velikim strankama. Gostovali su novi predsjednik HSS-a Krešo Beljak, SDP-ov Davor Bernardić, HDZ-ov Damir Jelić, HNS-ova Anka Mrak Taritaš te Mostov Nikola Grmoja.

SDP je poručio da je dovoljno da u ime stranke gostuje Davor Bernardić iako je voditelj naglasio da su u emisiju zvali i gosta iz tabora Zorana Milanovića. 

- SDP je jedinstvena stranka i tako će ostati nakon pobjede Zlatka Komadine, ja mogu govoriti samo u ime tima Zlatka Komadine. Treba dati priliku svim ljudima u SDP-u da pokažu ono što mogu pokazati, zato mogu reći da će Komadina krenuti putem okupljanja. U svakoj kampanji ima malo strasti, to se i vidi. Strast je loša kad pređe granicu, a toga je bilo. To definitivno nije socijaldemokratski i SDP-ovski. Oprostit ćemo kolegama. SDP će nastaviti biti jedinstvena stranka u slučaju pobjede Komadine - poručio je Bernardić. 

HNS-ova Anka Mrak Taritaš poručila je da nema nikakve šanse da se HNS približi HDZ-u te da će biti oporba koja će biti pametna i čekati izbore. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Grmoja: Suradnja u parlamentu bila bi lakša da je na čelu SDP-a Komadina

Izbore u SDP-u komentirali su i HDZ-ov Damir Jelić i Nikola Grmoja koji je rekao kako nema favorita, ali da bi suradnja u parlamentu sa strankom bila puno lakša da joj je na čelu Komadina. 

- Čuo sam da HDZ-u odgovara Milanović jer im zaoštravanje odgovara jer obje stranke imaju sigurne glasove samo na račun ideoloških prepucavanja. Za politiku je prihvatljivije da Komadina dobije unutarstranačke izbore - rekao je Grmoja. Kazao je kako je logično da je Most izgubio dio birača kada je išao s jednom strankom.

Tu se oglasio novi šef HSS-a Krešo Beljak koji je Most nazvao nevjerodostojnim te da se zato susreću s padom rejtinga. 

-  Za regionalnog predsjednika HSS-a u Dalmaciji izabran je Jambo i onda Beljak to zasoli i reče da Petrov nije puno učinio za Metković, a njihov regionalni predstavnik je devastirao gradski proračun i ostavio milijunske dugove. Što se tiče rejtinga Mosta i vjerodostojnosti, mi ćemo nastaviti raditi, ali je reforme nemoguće provesti u tako kratko vrijeme - odgovorio mu je Grmoja i dodao kako bi se Beljak trebao ispričati građanima Metkovića. 

Jelić: Presudna je strpljivost

Govorilo se i o napetostima u Domoljubnoj koaliciji. Damir Jelić rekao je kako u HDZ-u postoje dva nezadovoljstva. 

- Jedno je to, neki su se ljudi nadali nekim pozicijama, to je prvo nezadovoljstvo. Ovo drugo nezadovoljstvo je puno nebitnije, to je nezadovoljstvo sporošću vlade. Mi smo očekivali da će taj reformski oblik ići puno brže. Mi smo sastatvili s IFO institutom ozbiljan dokument i svi očekujemo da se taj dokument krene provoditi. Tu je jedan element koji je presudan, a to je strpljivost. Mi smo 1000 godinu čekali, nakon 1000 godina država je stvorena u krvi, to je ta strpljivost, ona nam je u genima. Ja samo inzistiram na strpljivosti da profunkcionira ovaj oblik vlasti koji je do sad nepoznat Hrvatskoj - rekao je Jelić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor