Obavijesti

News

Komentari 159

Benčić: 'Mi cijelu pandemijsku krizu samo vrludamo, krivi su za to Plenković i Beroš'

Benčić: 'Mi cijelu pandemijsku krizu samo vrludamo, krivi su za to Plenković i Beroš'

Među top 10 zemalja smo po broju umrlih na milijun stanovnika. Deveti smo na cijelom svijetu, za to jeste odgovoran direktno on i ministar Beroš. Nisu uzeli savjete od oporbe ni od struke, rekla je Benčić

VIDEO

Ja ne kažem da premijer nema velikih briga, zadataka i problema. Svakako da ima, ali to je zapravo bio odgovor njemu na njegove tvrdnje da je život u Hrvatskoj super, da nam BDP raste izuzetno visokim stopama i da mi oporbe ne vidimo kako je velike i važne stvari on napravio u ovom mandatu, rekla je Sanda Benčić gostujući u emisiji Nedjeljom u 2 na pitanje vezano uz njenu izjavu upućeni premijeru Plenkoviću da bi malo željela ući u njegovu glavu da se odmori.

Prokomentirala je i ponašanje premijera Plenkovića vezano uz njegov odnos s kritikom.

- Taština nije dobar suradnik političara. Vi zaista morate biti sposobni primiti kritiku, imati puno veću toleranciju na kritiku jer to je vaš posao da čujete što je dobro i što nije te da u konačnici to integrirate u svoj rad - rekla je Benčić za premijera.

Spomenula je kako je u ovom mandatu Plenković suočen s tri krize, jedna od njih je potres, druga pandemija, a treća obnova.

- Nije Plenković kriv što imamo pandemiju, ali da smo među top 10 zemalja po broju umrlih na milijun stanovnika. Deveti smo na cijelom svijetu, za to jeste odgovoran direktno on i ministar Beroš. Nisu uzeli savjete od oporbe ni od struke. Mi već dvije godine kroz ovo krizu vrludamo, da čekamo što će se dogoditi u susjednim zemljama, čekamo vidjeti kako su oni reagirali i oni tek nakon toga reagiraju - rekla je Benčić.

Komentirala je ministra Horvata kao i ostavku koju traže. Opoziv ministra graditeljstva Darka Horvata predložila je zastupnica Glasa Anka Mrak Taritaš koja je izvijestila da se oporba dogovorila i da će pokrenuti postupak. Naime, svoje zahtjeve temelje na sporoj obnovi nakon potresa.

- Mi smo svjesni da sve odluke u Vladi donosi Plenković i da ministri nemaju neku veliku ulogu i kompetencije i po tom ključu su i birani. Premijer Plenković mora preuzeti odgovornost za sve što je učinio i nije učinio ministar Horvat - rekla je Benčić.

Po pitanju obnove koordinaciju smatra trenutno najvećim problemom s obzirom da se uz obnovu vezuje nekoliko ministarstava, fonda i agencija. Smatra da treba pokrenuti posebnu instituciju za obnovu.

Uskoro opširnije..

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa