Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
15 komentara

Beograd: Žalbeni sud odbacio je žalbe navijača iz Hrvatske

Beogradski mediji spekuliraju u srijedu o mogućem putu kojim će prolaziti "torcidaši" u Rumunjsku, budući da “Hajduk”  u četvrtak u Bukureštu igra utakmicu s klubom  “Steaua"

15 komentara

Prekršajni žalbeni sud u Beogradu odbacio je žalbe navijača Hajduka iz Splita i potvrdio presudu kojom su osuđeni na po 15 dana zatvora i protjerivanje iz Srbije po isteku kazne, potvrđeno je u srijedu na tom sudu.

Skupini od 14 hajdukovih navijača prekršajne kazne od po 15 dana zatvora uz mjeru protjerivanja iz Srbije izrečena su zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru za "nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje" i incidenata na benzinskoj crpki pored Beograda.

HNK Hajduk - HNK Cibalia ODREDBA SUDA Navijačima splitske Torcide u Beogradu pritvor 30 dana

Od 14 osuđenih na presudu ih se žalilo osam, žalbe su odbijene sedmorici, a presuda je ukinuta samo jednom malodobnom navijaču i on je odmah pušten iz zatvora, prenosi agencija Tanjug objašnjenje Prekršajnog žalbenog suda.

Oni su uhićeni po povratku iz Sofije s utakmice Hajduk-Slavija, a Prekršajni sud u Beogradu ih je 4. kolovoza uputio na izdržavanje kazne u zatvor u beogradskom predgrađu Padinska Skela jer žalba na odluku suda nije odlagala izvršenje kazne.

Istodobno im je izrečena i zaštitna mjera jednogodišnjeg protjerivanja s teritorija Republike Srbije, a bit će primijenjena odmah po isteku kazne.

HNK Hajduk - NK Rudes SRPSKI MEDIJI 'Navijači 'bilih' napravili kaos na benzinskoj kraj Beograda'

Ostalih 13 navijača iz Hrvatske koji su u tom prekršajnom postupku bili oslobođeni, odgovarali su za kaznena djela, a nakon nagodbe s tužiteljstvom u Beogradu priznali su krivnju za tešku krađu na benzinskoj crpki na proputovanju u Bugarsku, kada su uzeli robu vrijednu oko 1700 eura i nisu platili.

Oni su kažnjeni uvjetno na po šest mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje, uz protjerivanje iz Srbije na dvije godine.

Beogradski mediji spekuliraju u srijedu o mogućem putu kojim će prolaziti "torcidaši" u Rumunjsku, budući da “Hajduk”  u četvrtak u Bukureštu igra utakmicu s klubom  “Steaua”.

"Ostaje da se vidi kojim će putem navijači iz Hrvatske proći i kako će se ponašati", piše portal B92.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message