Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Bernardić: Oporba je protiv predložene mirovinske reforme

HDZ provodi samovolju u svim segmentima društva. Svi amandmani odbijeni su unaprijed, HDZ ima svoje biračko tijelo o kojemu jedino brine, HDZ uništava državu, kaže Beljak

Zagreb: Bernardić održao konferenciju za medije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1 komentara

Oporbeni čelnici sastali su se u Saboru sa sindikatima, a glavna tema bila je mirovinska reforma. SDP, HSS, GLAS, HSU, Živi zid i Klub nezavisnih zastupnika najavili su da će zahtjeve sindikata kao amandmane uložiti na prijedlog Vlade. Davoru Bernardiću (SDP) drago je da je opozicija složno protiv udara na sadašnje i buduće umirovljenike te smanjenje mirovina. Upozorio je da iz Hrvatske ne iseljavaju samo mladi nego i umirovljenici, koji su zbog niskih mirovina primorani izvan granica skrbiti o starijima.  

- Želimo jasno reći da smo protiv predložene tzv. mirovinske reforme, kojom će se uzeti iz džepa građana, kojom će se mirovine smanjiti i koja se vodi principom 'radi duže, živi kraće, a primaj manje', što je neprihvatljivo - poručio je Bernardić. Budući da j oporba prekinula saborsku sjednicu kako bi se danas o Zakonu o poljoprivredi moglo kvalitetno raspravljati, a u sabornici je bilo 20 zastupnika novinare je zanimalo zašto je tomu tako. On je kazao kako je danas tema mirovinska reforma, jer to zanima više od milijun građana.

- Imamo udar na umirovljenike kojima će se smanjiti mirovine, a ovim tempom za 10 do 15 godina mirovine će iznositi četvrtinu plaće. To je glavna tema u državi - izjavio je.
Krešo Beljak (HSS) predložio da se krene revolucionarnim metodama mijenjati hrvatsko društvo.

- Druge nema. HDZ provodi samovolju u svim segmentima društva. Svi amandmani odbijeni su unaprijed, HDZ ima svoje biračko tijelo o kojemu jedino brine, HDZ uništava državu i moramo povesti revoluciju kako bismo maknuli HDZ s vlasti - rekao je Beljak.
Ustvrdio je kako će HDZ naći koliko god treba novaca za svoje biračko tijelo. 

- Zna se jako dobro koje je to biračko tijelo. To su lažni umirovljenici, lažni branitelji, svi oni koji primaju plaću iz proračuna, a ne rade iako su sposobni za rad. Njih treba maknuti. Ovo čemu smo svjedočili jučer u Saboru je sramota za politiku koju su izrežirali Plenković, Jandroković, Kolinda Grabar Kitarović i njihovi mentori. Zato imate cirkus koji se gadi svim građanima i od kojeg se i meni okreće želudac - poručio je čelnik HSS-a.

Sindikalac Vilim Ribić naveo je kako je za mlade važno spriječiti neopravdani, neargumentirani i nehumani politički čin koji nam priprema sadašnja Vlada produljenjem radnog staža sa 65 na 67 godina.

- Ovime ne završavamo jer nismo uvjereni da će vladajući nešto od prijedloga usvojiti. Bit ćemo sutra pred Saborom da bismo upozorili na sve što se radi. Nastavljamo s pripremama za referendum - poručio je sindikalac Krešimir Sever.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message