Obavijesti

News

Komentari 1

Bernardić: Oporba je protiv predložene mirovinske reforme

Bernardić: Oporba je protiv predložene mirovinske reforme
1

HDZ provodi samovolju u svim segmentima društva. Svi amandmani odbijeni su unaprijed, HDZ ima svoje biračko tijelo o kojemu jedino brine, HDZ uništava državu, kaže Beljak

VIDEO

Oporbeni čelnici sastali su se u Saboru sa sindikatima, a glavna tema bila je mirovinska reforma. SDP, HSS, GLAS, HSU, Živi zid i Klub nezavisnih zastupnika najavili su da će zahtjeve sindikata kao amandmane uložiti na prijedlog Vlade. Davoru Bernardiću (SDP) drago je da je opozicija složno protiv udara na sadašnje i buduće umirovljenike te smanjenje mirovina. Upozorio je da iz Hrvatske ne iseljavaju samo mladi nego i umirovljenici, koji su zbog niskih mirovina primorani izvan granica skrbiti o starijima.  

- Želimo jasno reći da smo protiv predložene tzv. mirovinske reforme, kojom će se uzeti iz džepa građana, kojom će se mirovine smanjiti i koja se vodi principom 'radi duže, živi kraće, a primaj manje', što je neprihvatljivo - poručio je Bernardić. Budući da j oporba prekinula saborsku sjednicu kako bi se danas o Zakonu o poljoprivredi moglo kvalitetno raspravljati, a u sabornici je bilo 20 zastupnika novinare je zanimalo zašto je tomu tako. On je kazao kako je danas tema mirovinska reforma, jer to zanima više od milijun građana.

- Imamo udar na umirovljenike kojima će se smanjiti mirovine, a ovim tempom za 10 do 15 godina mirovine će iznositi četvrtinu plaće. To je glavna tema u državi - izjavio je.
Krešo Beljak (HSS) predložio da se krene revolucionarnim metodama mijenjati hrvatsko društvo.

- Druge nema. HDZ provodi samovolju u svim segmentima društva. Svi amandmani odbijeni su unaprijed, HDZ ima svoje biračko tijelo o kojemu jedino brine, HDZ uništava državu i moramo povesti revoluciju kako bismo maknuli HDZ s vlasti - rekao je Beljak.
Ustvrdio je kako će HDZ naći koliko god treba novaca za svoje biračko tijelo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Zna se jako dobro koje je to biračko tijelo. To su lažni umirovljenici, lažni branitelji, svi oni koji primaju plaću iz proračuna, a ne rade iako su sposobni za rad. Njih treba maknuti. Ovo čemu smo svjedočili jučer u Saboru je sramota za politiku koju su izrežirali Plenković, Jandroković, Kolinda Grabar Kitarović i njihovi mentori. Zato imate cirkus koji se gadi svim građanima i od kojeg se i meni okreće želudac - poručio je čelnik HSS-a.

Sindikalac Vilim Ribić naveo je kako je za mlade važno spriječiti neopravdani, neargumentirani i nehumani politički čin koji nam priprema sadašnja Vlada produljenjem radnog staža sa 65 na 67 godina.

- Ovime ne završavamo jer nismo uvjereni da će vladajući nešto od prijedloga usvojiti. Bit ćemo sutra pred Saborom da bismo upozorili na sve što se radi. Nastavljamo s pripremama za referendum - poručio je sindikalac Krešimir Sever.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti