Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
51 komentara

Bernardić slaže križaljku: Velik potencijal suradnje s IDS-om

Na skupu u Pazinu Davor Bernardić je rekao da razgovaraju sa svima s kojima dijele svjetonazor te da će predvoditi pobjedničku koaliciju, ali da je prerano govoriti o tome podrobnije

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
51 komentara

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u subotu je u Pazinu nazočio svečanosti u povodu 30. obljetnice osnivanja IDS-a te rekao da postoje veliki potencijali za suradnju između SDP-a i IDS-a na idućim parlamentarnim izborima ustvrdivši da će "upravo SDP predvoditi pobjedničku koaliciju".

- Postoje potencijali za suradnju s IDS-om jer smo i u povijesti dobro surađivali. No, razgovaramo sa svim strankama s kojima dijelimo isti svjetonazor, ali ono što je sigurno je to da će SDP predvoditi pobjedničku koaliciju koja će donijeti toliko nužne promjene u našoj zemlji - istaknuo je Bernardić.

Dodao je i da je još prerano o tome podrobnije govoriti, ali da SDP već sada razgovara sa strankama s kojima dijeli vrijednosti jednakosti, slobode, solidarnosti, antifašizma i antikorupcije.

AKO PROĐE, PROĐE Jezik ih raskrinkava: Bernardić kopira čak i Bandićeve fraze...

'Lozančić je naprasno smijenjen, čini se da je probijen i sigurnosni sustav'

- Čvrsto ćemo inzistirati na našem programu borbe protiv korupcije i za reformu pravosuđa - poručio je Bernardić.

Komentirajući "slučaj Lozančić" predsjednik SDP-a istaknuo je kako je riječ o jednoj naprasnoj smjeni, kako je Lozančić smijenjen preko noći te, poručio kako je svakim danom sve više nerazjašnjenih okolnosti to jest da je čitav taj slučaj obavijen velom tajni.

- Potrebno je ustanoviti činjenice. Ukoliko je bilo nezakonitog postupanja, treba utvrditi tko je na taj način postupao, trebaju se pronaći krivci i onda ih kazniti. To je najmanje što možemo očekivati. S obzirom na nerješavanje dosadašnjih korupcijskih slučajeva od strane DORH-a nisam optimist kada je u pitanju istraga koju DORH vodi - rekao je Bernardić te dodao da SDP kroz saborska tijela i Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost želi otvoriti taj slučaj jer je, kako je dodao, potrebno istražiti cijelu aferu.

- Sadašnju Vladu obilježavaju same afere, korupcijske afere, a u ovom slučaju, ukoliko se potvrde naše sumnje, probijen je i sigurnosni sustav - zaključio je Bernardić. 

Zagreb: Novo sučeljavanje Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića TOMISLAV KLAUŠKI Simbolika? Zoki napustio SDP baš kad je stranka prešla HDZ

Miletić: Uspjesi Istre i IDS-a nadilaze pojedince i stranku 

Predsjednik IDS-a Boris Miletić izjavio je da uspjesi Istre i IDS-a nadilaze pojedince i nadilaze stranku te kako su oni plod rada i vjere čitavih generacija Istrijanki i Istrijana. Uspjesi su to, smatra on, koji oslikavaju istarski duh ljudi koji neće odustati od svojih nauma.

- IDS se od samih početaka isticao u šarenom spektru političkih stranaka, prije svega, kao regionalna stranka iz male Istre koja je avangardna i drukčija od drugih. Izborili smo se za dvojezičnost, pričali smo o nekoj dalekoj Europi i zagovarali tada nepopularne ideje antifašizma, suživota, multietničnosti i multikulturalnosti - istaknuo je Miletić dodavši kako su danas te vrijednosti, za koje se IDS usamljen borio '90-ih godina, dio hrvatskog zakonodavstva. 

Na svečanosti u povodu 30. obljetnice osnutka IDS-a, među ostalim, u Pazinu su i novoizabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović te čelnici stranaka s kojima IDS surađuje u okviru Amsterdamske koalicije: Anka Mrak Taritaš iz GLAS-a, Krešo Beljak iz HSS-a, Mirando Mrsić iz Demokrata te Darijo Vasilić iz PGS-a, zatim predsjednik HSU-a SiIvano Hrelja te nizozemski zastupnik u Europskom parlamentu Hans van Baalen koji je predsjednik Saveza liberala i demokrata Europe ALDE, odnosno europske liberalne obitelji kojoj i IDS pripada. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message