Obavijesti

News

Komentari 117

Bero zna da Maras nema šanse, ali preko njega će rušiti Grbina

Bero zna da Maras nema šanse, ali preko njega će rušiti Grbina

Čak ni Bernardić, koji više liči na Forseta Gumpa nego na Abrahama Lincolna, nije toliko politički nevješt da ne bi vidio kako Maras nema nikakve šanse u srazu s Bandićem

VIDEO

Iako se činilo da je SDP nakon unutarstranačkih izbora konsolidirao redove, to je površan dojam. 

Davor Bernardić, koji se nekidan pohvalio uživanjem na Sljemenu, u Saboru ga se rjeđe vidi,  zaključio je, čini se, kako je otišao samo zato da se vrati.

- Politika mi je u krvi - otkrio je u razgovoru za Jutarnji list, uspoređujući se s Abrahamom Lincolnom, koji je izgubio osam izbora pa dobio devete. 

- Zasad znam da želim odraditi ovaj saborski mandat. Nemam nikakve druge planove i nisam razmišljao dugoročno. 
Ali nikad se ne zna što nosi sutra. Treba raditi i biti strpljiv - kazao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Zagreb: Davor Bernardić stigao je u Sabor

Bernardić tvrdi kako Gordan Maras treba biti kandidat SDP-a za zagrebačkog gradonačelnika. 

- Poput potpredsjednika stranke Siniše Hajdaša Dončića ili Ivana Račana, dijelim razmišljanje da SDP mora imati svog kandidata za gradonačelnika Zagreba. Ako je cilj maknuti Bandića, a vjerujem da bi trebao biti, manje stranke ljevice koje nisu u koaliciji sa SDP-om, već su se natjecale u svim izbornim ciklusima protiv SDP-a, to bi trebale uvažiti i podržati SDP-ova kandidata koji, prema mojem mišljenju, ima najviše šanse. Jednostavno bi bilo neprirodno podržati bilo kojeg drugog kandidata - rekao je.

Sabo kandidat za vukovarskog gradonačelnika, a Grbin mu neće raditi probleme zbog toga?
Sabo kandidat za vukovarskog gradonačelnika, a Grbin mu neće raditi probleme zbog toga?

Čak ni Bernardić, koji više liči na Forseta Gumpa nego na Abrahama Lincolna, nije toliko politički nevješt da ne bi vidio kako Maras nema nikakve šanse u srazu s Bandićem. Logika njegove igre je, čini se, ova: podržati Marasa kako bi  ovaj izgubio, a onda krenuti u rušenje Peđe Grbina. 

Naravno, nakon poraza na zagrebačkim izborima, karijera Gordana Marasa kao šefa zagrebačkog SDP-a bila bi okončana ali bi i Grbin krenuo s porazom. Tad bi oba pala, misle pristaše Davora Bernardića. I Maras i Grbin bi morali spakirati kufere. Grbin je skloniji podržati Tomislava Tomaševića i Možemo. Grbin se zalaže za načelo prema kojemu se više razine nemaju pravo petljati u suverene odluke nižih razina stranačkog odlučivanja, no pregovori s Možemo već su daleko odmakli. Brojke su jasne. U Zagrebu Tomašević uživa podršku četvrtine anketiranih birača, dok Maras uživa podršku jedne desetine. 

Aktualni gradonačelnik na sukobe u SDP-u može gledati sa širokim osmijehom. To je točno ono što mu je trebalo. S obzirom na njegovo prijateljstvo s Bernardićem, čiji je on politički otac i mentor, može se pomisliti i na nešto više od navijanja, na mogući dogovor. Bandiću će u pomoć  vodeći čarobnjak među hrvatskim stručnjacima za izborne kampanje, Boris Malešević, pa bi na kraju rezultat sukoba u SDP-u doista mogao voditi prema sedmom Bandićevom mandatu. 

'Pa samo smo Beri skuhali vino'
'Pa samo smo Beri skuhali vino'

A na to onda s veseljem mogu gledati i u HDZ-u. Oni nemaju favorita za Zagreb, ali Bandić je njihov dopisni član, pa bi zadržali sinekure za gradske HDZ- ovce, i onemogućili preuzimanje Zagreba od strane ljevice. Tako bi se Bero potvrdio kao najvažniji Plenkovićev suradnik. Ali Bernardića i njegove mentore ta mogućnost previše ne uzrujava. Bero pije kuhano vino, naizgled hibernira i čeka potop Grbinova broda, a stara ekipa njegovih pomoćnika oglasila je primirje do lokalnih izbora. A onda kreću u rušenje Peđe Grbina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.