News

Komentari 83

Beroš: Ovakav sustav zdravstva nije održiv, treba biti oprezan

Beroš: Ovakav sustav zdravstva nije održiv, treba biti oprezan

Još smo u "narančastom", ali naše pozicioniranje po ECDC-ovoj ljestvici je nestabilno, brojevi koji rastu upozoravaju da je virus među nama, i uskoro bi se ta slika na ljestvici mogla pokvariti, rekao je ministar

Ministar zdravstva Vili Beroš, izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na svečanosti obilježavanja Dana općine Jelsa, rekao je da su turistički parametri sjajni, i istaknuo da je to posljedica promišljanja Stožera civilne zaštite još od ožujka, ali i svih koji mjere poštuju. 

Ipak, poručio je i kako ovakav zdravstveni sustav nije održiv i pozvao na oprez jer se ne zna kakvo će stanje biti na jesen. Istaknuo je kako će cijepljenje jedini izlaz iz krize. 

U Hrvatskoj je do sad cijepljeno 49,7 posto odraslog stanovništva. 

- Još smo u "narančastom", ali naše pozicioniranje po ECDC-ovoj ljestvici je nestabilno, brojevi koji rastu upozoravaju da je virus među nama, i uskoro bi se ta slika na ljestvici mogla pokvariti. To neće prekinuti turističku sezonu, ali ako dođe do razbuktavanja pandemije, to može poremetiti zdravstvene planove i planove za postsezonu - rekao je Beroš, prenosi HRT

Poručio je kako zdravstvo očekuje potrebne velike reforme te da je zdravstveni sustav opterećen mnogim problemima. 

- Ova kriza naglasila je sve što je dobro u zdravstvenom sustavu, ali i mnoge negativnosti. Zadnjih godinu dana svjedočim da ovakav zdravstveni sustav nije održiv. Imamo koncept potrebnih reformi, one su nužne, za dobrobit svih nas - rekao je. 

Najčitaniji članci