Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Beskućnici našli novac i vratili ga, kao zahvalu dobili posao

Novac je u smeće bacio razbojnik koji je netom prije provalio u restoran i opljačkao ga. Rejaniel i njegova cura nazvali su policiju. Vlasnik restorana nudi im posao

Globo
Foto: Globo

Par beskućnika koji živi ispod mosta kod Sao Paola u Brazilu u kanti za smeće pronašao je aktovku punu omotnica sa sitnim novcem. U torbi je bilo 20.000 reala što je oko 60.000 kuna. Rejaniel de Jesus Silva Santos (36) i njegova djevojka odmah su pohitali do zaštitara u obližnjoj tvrtki i zatražili da nazove policiju kojoj su onda predali novac.

Šokirani policajci kazali su kako im je ovo prvi put da ih je netko nazvao da bi vratio pronađeni novac. 

Aktovku s novcima policija je vratila vlasniku japanskog restorana Miguelu Kikuchiju (42) kojemu su provalnici toga dana iz restorana odnijeli teško zarađeni utržak. 

Par beskućnika, koji se upoznao na ulici, preživljava prikupljajući plastične boce i druge otpatke za reciklažu. Zahvalni vlasnik restorana počastio ih je obilnim ručkom i ponudio im posao kako bi mogli normalno živjeti.

- Majka me učila da ne kradem. Ja sam sretan i s onim što zaradim prodajući otpad tako da ne bih mogao živjeti s tim da trošim ukradeni novac - rekao je za G1 Rejaniel.

Rejaniel je na ulici završio nakon što je izgubio posao. Morao je izaći iz svog doma, a banka mu je zaplijenila malenu trošnu kućicu u kojoj je živio. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message