Obavijesti

News

Komentari 18

Beus Richembergh: Prestanite zastrašivati svoje zaposlenike

Beus Richembergh: Prestanite zastrašivati svoje zaposlenike
4

Saborski odbor za informiranje, informatizaciju i medije zaključio je danas kako se hitno treba donijeti novi zakon o HRT-u i riješiti kriza upravljanja na državnoj televiziji

VIDEO

Pozivam upravu HRT-a da prestane zastrašivati svoje najdarovitije zaposlenike, a njima poručujem da izdrže dok ne riješimo situaciju, rekao je na sjednici saborskog Odbora za medije HNS-ovac Goran Beus Richembergh. Predsjednik Odbora Branko Vukšić u Sabor je pozvao Sanju Mikleušević Pavić i Roberta Zubera kako bi umjesto predsjednice ogranka HND-a Elizabete Gojan, koja je na bolovanju nakon što je dobila opomenu pred otkaz zbog intervjua u kojem je prozvala vodstvo kuće, izvijestili o stanju u na HRT-u. 

Mikleušević Pavić istaknula je da zaposlenica pravne službe HRT-a Silvija Žužul proživljava pravu torturu otkad je na sjednici Nadzornog odbora upozorila na nepravilnosti u poslovanju. 

- To je sposobna mlada žena koja je nadređene upozorila da besposleno sjedi dok se angažiraju odvjetnička društva - istaknula je Mikleušević Pavić. Potpredsjednica ogranka HND-a pojasnila je da HRT koristi usluge čak 24 odvjetnička ureda, a za odvjetničko mišljenje putem maila plaćali su i po 7000 kuna. 

Žužul je dobila opomenu pred otkaz, a doživjela je i napad od strane šefa pravne službe Dine Paškova, koji je navodno bio alkoholiziran. HRT je priznao kako mu je u ponedjeljak u 14.30, par sati nakon incidenta, izmjereno 1,16 promila u krvi, ali tvrde da u to vrijeme nije bio na poslu. HRT-ovo povjerenstvo utvrdilo je i kako šef pravne službe nije na mladu pravnicu bacio stolicu, već je stolicom lupio u pod. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Goran Beus Richembergh iznio je kako je HRT jednom odvjetničkom društvu za svega tri fakture platio 5 milijuna kuna, a javnom bilježniku za jednu fakturu 1,3 milijuna kuna. Članovi saborskog odbora za medije, među kojima na ovoj sjednici nije bilo HDZ-ovaca, složni su u nezadovoljstvu radom uprave HRT-a, a komentirali su i kako uprava radi što hoće jer zna da je po sadašnjem Zakonu o HRT-u ne mogu smijeniti oni, već Programsko vijeće i Nadzorni odbor HRT-a koji su u rasulu. 

- Tražit ćemo hitno donošenje novog zakona - rekao je predsjednik odbora Branko Vukšić. Odbor za medije zaključio je kako više ne traži samo smjenu ravnateljice Hine Smiljanke Škugor Hrnčević, već i cijele uprave državne novinske agencije jer su nezadovoljni njihovim radom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag