Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
182 komentara

Beusu Richemberghu zaprijetili smrću: 'Izbost ću te na cesti...'

Primio sam stotine ogavnih i primitivnih uvreda. One idu s rizicima obavljanja javne dužnosti i spadaju u slobodu govora. Međutim, otvorene prijetnje smrću proslijedio sam policiji, tvrdi zastupnik

Foto: Patrik Macek/PIXSELL/Facebook

Zbog svog Facebook statusa Goran Beus Richembergh (Glas) primio je prijetnje smrću.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1197976 / ]

- Kad vam stignu konkretne prijetnje koje su usmjerene na vas ili članove obitelj, kad šalju fotografije revolvera, kad vam kažu kojim metkom će vam presuditi, ja se naravno ne bojim jer oni koji tako prijete i na takav način istupaju uglavnom su zekani, ali nije na meni da se junačim i o tome sam obavijestio policiju. To trebaju napraviti javni dužnosnici uvijek jer je to kazneno djelo i mi smo dužni takve stvari prijavljivati. Policiji je proslijeđeno sve što ima obilježje otvorene prijetnje, a na njima je da ustanove koliko su one ozbiljne - poručio je.

'TO JE SKANDALOZNO' GLAS protiv minute šutnje za Praljka: On je osuđeni zločinac

Beus Richembergh prijetnje je primio zbog statusa u kojem je napisao kako su "pokušaji koji dolaze iz vrha HDZ-a da se Hrvatski sabor instrumentalizira tako da na sutrašnjem nastavku sjednice nekom posebnom izjavom odbaci pravomoćnu presudu Haaškog tribunala te da se za osuđenog ratnog zločinca održi minuta šutnje potpuno su neprihvatljivi i skandalozni" uz poruku da Glas u tome neće sudjelovati.
- Nažalost naviknete ko' magare na batine na čitav niz najogavnijih i najprimitivnijih uvreda. To vam dođe u rok službe. Kad se bavite javnim poslom morate biti svjesni da se ne sviđa svima ono što govorite i za što se zalažete. Netko će vam protivljenje izreći na fin, kulturan pa možda i konstruktivan način, a netko će to napraviti u maniri najprimitivnijeg čovjeka - kazao je Beus Richembergh.
Na pitanje hoće li zbog prijetnji tražiti policijsku zaštitu, uzvratio je:
- Nema potrebe. mene štiti zdravi razum - poručio je. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message