Obavijesti

News

Komentari 360

Bez grižnje savjesti: Porodila čak 500 beba, a onda ih ubila

Bez grižnje savjesti: Porodila čak 500 beba, a onda ih ubila
2

Indija: Perumal (70) je 50 godina radila kao babica. Kaže kako postoji 14 načina na koji se beba može ubiti. Danas se angažira u grupi žena koje se bore protiv toga

VIDEO

Abitha je djevojčica rođena u blizini grada Madurai na jugu Indije. Tek mjesec dana nakon rođenja roditelji su joj dali ime. Prije im se nije "isplatilo" djevojčici dati ime jer u prva četiri tjedna mnoge bebe umiru i to najčešće od dijareje zbog onečišćene vode. Abitha danas ima četiri godine, a njezinim roditeljima ocu Nallusanyju (35) i majci Crandhiammal (30) ona je druga kći. 

No u Indiji kći znači siromaštvo. I danas vrijedi pravilo kako se siromašna djevojka neće moći udati. Roditelji djevojke moraju platiti vjenčanje i miraz, a najjeftinija vjenčanja stoje oko 300 eura (oko 2250 kuna). Za obitelj male Abithe toliki je novac pravo bogatstvo. Njezin otac dnevno, u najboljem slučaju, zaradi jedan euro. Obitelj živi u kolibici koja ima oko deset četvornih metara. Spavaju na podu. Treće dijete roditelji neće imati. Moglo bi se dogoditi da se opet rodi djevojčica. No oni ne mogu riskirati pa je svekrva odlučila kako Crandhiammal mora ići na sterilizaciju. 

Bebe ubijala otrovom, davila i ostavljala pred ventilatorom

No ta je odluka razumna za zemlju u kojoj su još do prije nekoliko godina ubijali žensku djecu. Perumal (70) je 50 godina radila kao babica. Kaže kako postoji 14 načina na koji se beba može ubiti.

- Bebe sam ubijala otrovom, u grlo im gurala velike sjemenke ili zamotane u mokre krpe ostavljala ispred ventilatora. Ne znam koliko sam ženskih beba ubila. Mislim da ih je bilo oko 500. Svaki put je to moralo izgledati kao nesretan slučaj jer bi inače dobila kaznu - govori Perumal koja ne osjeća "grižnju savjest".

- To nije moja odluka, roditelji kažu babici da li će beba živjeti ili neće - kaže Perumal. Danas se Perumal angažira u grupi žena koja skuplja pomoć i bori se protiv ubijanja djevojčica. Zahvaljujući toj grupi rođena je i Abitha.

Ubijenu kćer zakopali ispred kuće

- Abitha je zapravo moja treća kćer. Tako se trebala zvati njezina starija sestra no uzeli su mi je nakon rođenja - kaže majka Crandhiammal i pokazuje na kamen pored vrata kolibice. 

- Tu su je pokopali, moju malu bebu, uvijek je blizu mene - kaže Crandhiammal. Kaže kako svojim kćerima želi pružiti dobar život, ali to ne može jer su ženska djeca, piše Bild.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 360
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca