Obavijesti

News

Komentari 22

'Bez strateškog dogovora, SDP neće podržati Mrak Taritaš...'

'Bez strateškog dogovora,  SDP neće podržati Mrak Taritaš...'
1

„Ako ne bude strateškog dogovora s HNS-om, SDP neće podržati Anku Mrak Taritaš, a ako bude strateškog dogovora s HNS-om to znači budućnost ljevice i lijevog centra"

VIDEO

Primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina izjavio je u ponedjeljak odgovarajući na pitanje o padu rejtinga SDP-a  kako Vlada još nije stigla previše griješiti, ali i da bi se neodgovorni pojedinci u stranci trebali baviti onime za što su izabrani,  predstavljati programe socijaldemokrata i s građanima komunicirati o aktualnim temama.

 Na redovitoj tjednoj konferenciji u Rijeci Zlatko Komadina je o padu rejtinga SDP-a, te o sve lošijem rejtingu predsjednika SDP-a Davora Bernardića,  ponovio "da sve što pada ponekad i raste i da će tako biti i s rejtingom SDP-a."

 „Logična je to priča iza parlamentarnih izbora. Vlada još nije stigla previše griješiti, s druge strane ne priča se previše o tome što Vlada griješi, a neki neodgovorni pojedinci u našoj stranci pričaju o tome što bi trebalo biti  umjesto da se bave onim za što su izabrani i da prezentiraju programe socijaldemokrata, a ima se što prezentirati i ima se čime napasti HDZ,“ ocijenio je Komadina.

  Komadina se zapitao "zar nitko ne vidi da je u tijeku je jedna konzervativna revolucija u Hrvatskoj, da  se osporavaju  odluke Ustavnog suda o pravu žene na izbor", što je, ocijenio je, civilizacijska sramota u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Formira se povjerenstvo za prošlost, a imamo aktualno povjerenstvo za sadašnjost - Vladu , pa nek' se izvole baviti i sadašnjošću. Da ne govorimo o pločama u Jasenovcu i drugdje, tako da mi nije jasno što se želi s razine središnje državne vlasti poručiti građanima Hrvatske, valjda da je ustaški režim bio ispravan, a partizanski  krivi, a koliko znam to je u direktnoj suprotnosti s Ustavom Republike Hrvatske, u kojemu je jasno rečeno da Hrvatska počiva na tekovinama antifašističke borbe,“  naglasio je Komadina.

 Zaključio je kako " vjeruje da će daljnja komunikacija ovih tema s javnošću i građanima vrlo brzo dovesti do rasta rejtinga stranaka lijevog centra predvođenih SDP-om, a do pada rejtinga HDZ-a.“

Ako ne bude strateškog dogovora s HNS-om,  SDP neće poduprijeti Mrak Taritaš.

 Na pitanje kako bi SDP trebao nastupiti u Zagrebu, poduprijeti Anku Mrak Taritaš (HNS)  ili imati svojeg kandidata, Komadina je odgovorio da SDP, ne bude li strateškog dogovora s HNS-om, neće poduprijeti Mrak Taritaš.

 „Ako ne bude strateškog dogovora s HNS-om, SDP neće podržati Anku Mrak Taritaš, a ako bude strateškog dogovora s HNS-om to znači budućnost ljevice i lijevog centra u Hrvatskoj, to znači i zajedničku suradnju diljem Hrvatske,  koju ja, baš, moram priznati, previše ne vidim,“ naglasio je Komadina, a  na upit podrazumijeva li to i suradnju u Rijeci odgovorio da je Rijeka u Hrvatskoj. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović