Obavijesti

News

Komentari 87

Biden i Harris: 'Trump produbljuje razdor među Amerikancima'

Demokratski kandidat za američkog predsjednika Joe Biden i njegova kandidatkinja za potpredsjednicu Kamala Harris u srijedu su se prvi put zajedno obratili javnosti, poručivši kako su izbori u studenom „bitka za dušu“ Sjedinjenih Država.

„Ovo je ozbiljan trenutak za Sjedinjene Države. Izbor koji donesemo u studenom odlučit će sudbinu SAD-a za dugo, dugo vrijeme“, rekao je Biden u govoru pred praznim auditorijem u Wilmingtonu u saveznoj državi Delaware čiji je bio predstavnik u Kongresu.

„U bitci smo za dušu naše države – tko smo kao nacija, za što se zalažemo i što želimo biti“, dodao je demokratski kandidat u govoru čiji je naglasak bio na radnim mjestima i pitanjima klimatskih promjena i međurasne napetosti.

Za aktualnog republikanskog predsjednika Donalda Trumpa kazao je da ima rasističku retoriku koja produbljuje razdor između Amerikanaca, naglasivši da je u srijedu treća godišnjica nasilja u Charlottesvilleu kad su se lijevi prosvjednici sukobili s neonacistima, pri čemu je poginula jedna osoba.

Taj događaj, koji je podsjećao na „Hitlerovu Njemačku“, bio je „poziv na buđenje za sve američke stanovnike“, rekao je

Biden, osudivši tadašnju izjavu Trumpa da je na skupu bilo „dobrih ljudi s obje strane“.

Svoju kandidatkinju za potpredsjednicu Kamalu Harris opisao je kao „pametnu, strogu, iskusnu i kao dokazanu borkinju“.

„Zna kako upravljati i donositi teške odluke“, a u svojoj dosadašnjoj karijeri pokazala se nepopustljiva prema bankama, naftnim korporacijama i oružanim lobijima, tvrdi bivši potpredsjednik u dva mandata Baracka Obame.

Harris, prva Afroamerikanka i osoba indijskog podrijetla koja je nominirana za potpredsjednicu SAD-a, poručila je kako je u studenom „na kocki“ sve do čega je Amerikancima stalo: „ekonomija, zdravlje, djeca, vrsta države u kojoj živimo“.

Istaknula je da je koronavirus pogodio sve zemlje svijeta, no da je razlog zašto je SAD najpogođeniji njegov predsjednik koji je „umanjio ozbiljnost situacije“, „ne sluša stručnjake“ i „vjeruje čudotvornim lijekovima s Fox Newsa“.

Biden i Harris: 'Trump produbljuje razdor među Amerikancima'
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 87
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk