Obavijesti

News

Komentari 165

Lipovača je ipak dao ostavku, stanje u BiH se vraća normali

Lipovača je ipak dao ostavku, stanje u BiH se vraća normali
6

Nakon sastanka s potpredsjednikom tehničke vlade Srbije Vučićem, predsjednik Republike Srpske rekao je kako BiH ne može opstati bez međunarodne zajednice

VIDEO

Prosvjednici su se u večernjem satima razišli s ulica u BiH. Promet se u ponedjeljak ujutro polako normalizira. Svih 30-ak pritvorenih ljudi pušteno je na slobodu do nedjelje u 20 sati. 

Neka od raskrižja u središtu Sarajeva u večernjim su satima bila blokirana. Promet su sprečavale skupine uglavnom mlađih osoba koje su tijekom dana sudjelovale u prosvjedima tražeći ostavku vlade Federacije BiH te puštanje iz pritvora prosvjednika. Na nekim ulicama su pokušavali postaviti i kontejnere kako bi dodatno zapriječili promet.

Iz državnog odvjetništva, gdje su pred prosvjednicima interventni policajci čak u znak dobre volje odložili kacige i štitove, prosvjedicima je poručeno da privedene traže na sudu. Sva okupljanja protekla su bez sukoba s policajcima.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se s prvim potpredsjednikom tehničke vlade Srbije Aleksandrom Vučićem. Nakon toga obratio se novinarima, piše Klix.ba

Lipovača ipak podnio ostavku

Premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača u nedjelju je iza ponoći podnio ostavku na izvanrednoj sjednici Skupštine. Klix javlja kako su svi prisutni zastupnici prihvatili njegovu ostavku.

Lipovača je istaknuo kako ostavku ne daje huliganima, već građanima i Skupštini koja ga je izabrala. Istaknuo je da će funkciju premijera obavljati dok se ne imenuje nova vlada. 

Hamdija Lipovača je od prosvjednika zatražio da ne organiziraju više prosvjede na području gradova tog kantona te da ne traže ostavke načelnika općina u USK.

Dodik: Hrvati ne žele BiH jer smatraju da su prevareni

BiH, tvrdi Dodik, klizi k raspadu, međunarodna zajednica je umorna i u jednom trenutku će prihvatiti ono što funkcionira, a to je u ovom trenutku samo Republika Srpska.

Kaže da je cilj bošnjačkih političara da se nakon demonstracija izazove reakcija međunarodne zajednice. Nakon toga će ostvariti političke ciljeve, a to je jačanje unitarizma u Bosni i Hercegovini.

Dodik je rekao da BiH ne može opstati bez međunarodne zajednice, jer 'Bošnjaci neće ovakvu BiH', već unitarnu. Hrvati je, dodaje, ne žele jer smatraju da su prevareni budući da je Washingtonski sporazum predviđao konfederalni odnos FBiH s Hrvatskom, dok su Srbi nezadovoljni jer su uzimane nadležnosti entiteta RS.

Komšić: Milanović trebao doći u Sarajevo, ne u Mostar

Čelnik Predsjedništva BiH, Željko Komšić, u nedjelju je kazao kako mu nije jasno zašto je hrvatski premijer Zoran Milanović posjetio Mostar, niti zašto se potpredsjednik vlade Srbije, Aleksandar Vučić, sastao s Miloradom Dodikom u Beogradu.

- Ono što je loše je činjenica da Sarajevo nije bilo obaviješteno o dolasku premijera Milanovića. Ipak je premijer susjedne države, trebao se javiti. Poruka treba biti upućena svim građanima BiH, a ne samo jednom dijelu građana - rekao je Komšić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u