News

Komentari 2

BiH policija uhitila u Ljubuškom muškarca čije izručenje traži RH

BiH policija uhitila u Ljubuškom muškarca čije izručenje traži RH

Međunarodnu tjeralicu za njim raspisao je ured Interpola u Zagrebu. Njega se tereti zbog kaznenog djela neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i prometa droga i supstanci zabranjenih u sportu

Pripadnici Državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak su na području Ljubuškog u BiH uhitili muškarca po tjeralici Interpola Zagreb, koji je zatražio i njegovo izručenje Hrvatskoj budući ga se sumnjiči za zloporabu droga i stimulansa u sportu.

Na temelju operativnih saznanja policijski službenici SIPA-e su najprije locirali osumnjičenu mušku osobu na području općine Ljubuški, nakon čega su ga uhitili i priveli u prostorije SIPA-e zbog kriminalističke obrade, navodi se u priopćenju.

Kako se doznaje iz policijskih izvora, uhićen je izvjesni Damir Milićević. Međunarodnu tjeralicu za njim raspisao je ured Interpola u Zagrebu te zatražio uhićenje i izručenje Republici Hrvatskoj. Njega se tereti zbog kaznenog djela neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i prometa droga i supstanci zabranjenih u sportu, što je kažnjivo po Kaznenom zakonu Republike Hrvatske.

Nakon ispitivanja u prostorijama SIPA-e uhićena osoba će biti predana u nadležnost Suda Bosne i Hercegovine, koji će odlučiti o zahtjevu za njegovim izručenjem Republici Hrvatskoj.

Najčitaniji članci