Obavijesti

News

Komentari 2

BiH traži izručenje zamjenika zapovjednika ratnog logora

BIRN navodi kako je Slobo Marić iz Mostara osuđen pred saveznim sudom u Jacksonvilleu na 18 mjeseci zatvora, jer je pri podnošenju zahtjeva za ulazak u SAD prikrio činjenice iz svoje ratne prošlosti u BiH

VIDEO

Vlasti Bosne i Hercegovine zatražit će izručenje bivšeg pripadnika bošnjačke Armije BiH Slobe Marića iz Sjedinjenih Američkih Država gdje je osuđen na 18 godina zatvora jer je zatajio svoju ratnu prošlost sudjelovanja u zločinima nad zatočenim Hrvatima na području Mostara. 

"Nakon što budemo obaviješteni, Ministarstvo pravde BiH će poduzeti sve potrebne korake u vezi zahtjeva za ekstradiciju", priopćili su iz ministarstva pravde BiH na upit Balkanske istraživačke mreže (BIRN) koja prati procesuiranje ratnih zločina na području BiH.

BIRN navodi kako je Slobo Marić iz Mostara osuđen pred saveznim sudom u Jacksonvilleu u državi Florida na 18 mjeseci zatvora, jer je pri podnošenju zahtjeva za ulazak u SAD prikrio činjenice iz svoje ratne prošlosti u BiH.

Marić (56), izjasnio se krivim u srpnju 2016. godine za nezakonito pribavljanje državljanstva jer tijekom procesa naturalizacije nije rekao da je bio zatvorski čuvar u Armiji BiH tijekom 1990-tih i osuđen za ratni zločin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema podacima hrvatske strane, Slobo Marić bio je jedan od zamjenika upravitelja logora za Hrvate koji se nalazio u IV. Osnovnoj školi u istočnom Mostaru tijekom 1993. i 1994. godine u kojima je zlostavljan veliki broj zatočenika, a pojedini su i preminuli.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.