News

Komentari 51

Bajkeri pobijedili - prvi se vozili besplatno preko Krčkog mosta

Bajkeri pobijedili - prvi se vozili besplatno preko Krčkog mosta

Brojni bikeri godinama su se raznim metodama građanskog neposluha borili protiv nepravedne naplate, zbog čega su imali problema s policijom, koja im je redovito slala prijave na kućne adrese

Do otoka Krka od ponedjeljka vozi se bez plaćanja cestarine, a naplata je prestala noćas u ponoć. Prvi koji su iskoristli besplatnu vožnju preko Krčkog mosta bili su oni koji su se već godinama građanskim neposluhom borili protiv nepravedne naplate, a to su bikeri. 

POGLEDAJTE VIDEO Bikeri prvi bez naplate prelaze Krčki most

Mnogi od njih su zadnjih godina imali i problema, na kućne adrese su im stizale policijske prijave, a mnogi sigurno pamte i njihove akcije kada su cestarinu protiv koje su se borili plaćali u lipama.

Gotovo cijelo stanovništvo Kvarnera godinama je upozoravalo na nepravednu naplatu cestarine preko Krčkog mosta, a nakon što je na sjednici Vlade prošlog mjeseca donesena odluka o pokretanju postupka za prestanak koncesije dane društvu Autocesta Rijeka-Zagreb i pripajanja društva Autocesta Rijeka – Zagreb (ARZ) Hrvatskim autocestama (HAC), stekli su se uvjeti za ukidanje koncesije koju je ARZ imao za autoceste pod svojom nadležnošću, time i za Krčki most.

Najčitaniji članci