Obavijesti

News

Komentari 12

Bikerski spektakl u Biogradu: Stiglo je 30.000 Harleyevaca

Bikerski spektakl u Biogradu: Stiglo je 30.000 Harleyevaca
6

Bikerima iz čitava svijeta je prvo druženje 2011. ostalo u izvrsnom sjećanju pa su opet odlučili par dana provesti na ovom dijelu Jadrana. Okupili su se u Biogradu

VIDEO

Oko 30.000 Harleyevaca i ljubitelja tog statusnog motocikla kupilo je ulaznice za višednevni bikerski spektakl u Biogradu, a više tisuća motocikala poredano je po biogradskoj rivi. 

U gradu je sve u znaku eventa koji se po drugi puta događa u Hrvatskoj i opet u Biogradu. Bikerima iz čitava svijeta očito je prvo druženje 2011. ostalo u izvrsnom sjećanju pa su opet odlučili nekoliko dana provesti na ovom dijelu Jadrana. A zarade od ljubitelja i vlasnika Harleya imaju svi - od hotela, kampova do iznajmljivača i ugostitelja. Fešta u gradu svaku noć potraje do jutra. 

– Ovo je europski događaj koji se svake godine događa u drugoj državi. Treća smo država u Europi u kojoj se održava po drugi puta, a Biograd jedini grad u kojemu se to događa dvaput - rekao nam je Goran Vaš iz hrvatskoga chaptera ljubitelja Harley Davidsona.  

U Biograd su tako primjerice stigli motociklisti iz Bakua u Azerbajdžanu te prevalili i više od četiri tisuće kilometara. Jedan Norvežanin se pohvalio kako je iz njegove zemlje došla skupina koja je na dva kotača „jahala“ oko tri tisuće kilometara. Ovaj put oko ponovnoga dolaska Harleyjevaca u Biograd angažirali su se svi, a ne kao ranije samo gradonačelnik Ivan Knez i tamošnja turistička zajednica. 

Budite sigurni da ovoga ne bi bilo da ugostitelji nisu pristali sudjelovati u manifestaciji i dali 800.000 kuna. Rekao sam im ako vi ne budete sudjelovali, ja sam dovoljno pokrao pa sad idemo dalje - rekao je na otvaranju manifestacije nekonvencionalni gradonačelnik Biograda Ivan Knez i izazvao salve smijeha. 

A, da je ovakav event itekako važan za hrvatski turizam potvrđuje činjenica da su je poduprli HTZ i Ministarstvo turizma. Ministar Darko Lorencin smatra da spada u top deset manifestacija na Jadranu te poručuje drugim sredinama da se ugledaju u Biograd. Mogao bi i Zadar iz kojega je u subotu krenula nešto kraća kolona motocikala prema Biogradu. Omela ih je kiša pa je njih nešto više od stotinu najhrabrijih svojim motorima grmjelo i po zadarskom Poluotoku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21