Obavijesti

News

Komentari 20

Bila je mrtva pijana, uzela nož u kuhinji i zabila mu ga u leđa

Silvija. T. (41) je 11. siječnja oko 23 sata u svom stanu u Rijeci uzela nož, ukupne dužine 33 centimetra, od čega oštrice 20 centimetara i zabila ga u leđa Daliborom R. (37). Oboje su bili pijani

VIDEO

Silviji T. (41) iz Rijeke, optuženoj za pokušaj ubojstva muškarca kojeg je u svom stanu napala nožem, suđenje počinje za desetak dana. Određivanje termina glavne rasprave u sudskom procesu glavna je odrednica s pripremnog ročišta u riječkom Županijskom sudu, održanog pred sucem Domagojem Vučkovom, javlja Novi list

Sve se zbilo 11. siječnja ove godine, oko 23 sata, u stanu na Rastočinama 6 u kojem je živjela Silvija. T. Riječko Županijsko državno odvjetništvo nju tereti da je pri konzumiranju alkohola s Daliborom R. (37), u nakani da ga liši života, s police u kuhinji uzela nož, ukupne dužine 33 centimetra, od čega oštrice 20 centimetara. U trenucima kada joj je on u dnevnom boravku bio okrenut leđima, zamahnula je nožem i ubola ga u lijevu stranu gornjeg dijela leđa.

- Ubodna rana koju mu je nanijela bila je teška i po život opasna, no život mu je spasila brza intervencija liječnika i hitani operativni zahvat. Okrivljenica je u kritično vrijeme bila pijana, ali je očito znala i bila svjesna što radi i imala je nakanu, iz samo njoj znanih razloga, lišiti života Dalibora R. - tvrdi odvjetništvo u optužnici

Ustanovljeno je da je okrivljenica u vrijeme događaja bila teško pijana, u krvi joj je utvrđena koncentracija od 2,02 promila alkohola. Ranjeni Dalibor bio je pripit, vještačenje je pokazalo da je imao 1,08 promila alkohola. Toksikološkim vještačenjem je kod Tupek u krvi utvrđena prisutnost diazepama, što znači da je konzumirala taj anksiolitik koji se inače nalazi u više lijekova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Silvija T., nezaposlena administrativna tajnica i njegovateljica, na ispitivanju u tužiteljstvu branila se šutnjom. Ranjeni Dalibor R., ispitan u istrazi nakon završenog liječenja, ispričao je da je Silviju upoznao na riječkoj psihijatriji, da su se skupa liječili od ovisnosti o alkoholu, te da su zajedno bili na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici Rab. Kritičnog dana su se ujutro zajedno vratili s Raba u Rijeku, nakon završenog liječenja. Otišli su u kafić, gdje su pili pivo i votku, pa otišli u Silvijin stan na Rastočinama, gdje su također pili.

Svjedok je ispričao da je Silviji u jednom trenutku rekao da bi morao otići se naći sa svojom zaručnicom, ali se brava na vratima pokvarila i nije mogao izaći. Legao je na krevet, zapalio cigaretu i počeo jadikovati. Poslije je otišao do hladnjaka i pojeo par feta salame, a onda je u dnevnom boravku kleknuo ispred trosjeda i počeo psovati jer nema što jesti i ne može iz stana.

Prema njegovim riječima, Silvija mu je tada rekla: »E, sad ćeš vidjeti.« Čuo je zatim šuškanje noževa i pribora za jelo, a potom osjetio oštru bol ispod lopatice i kriknuo.

Osjetio je zatim da je njegova družica izvadila nož i nekud otišla s hladnim oružjem, vjerojatno u kuhinju. Klečeći je otpuzao do kreveta pa prema vratima stana i počeo dozivati u pomoć. Prema njegovim riječima, kada je Silvija shvatila što je napravila i dok je on dozivao u pomoć, počela je i ona zvati da netko pomogne, vikala je kod ulaznih vrata da je susjedi čuju. Dosta je krvario, no Hitna pomoć je brzo stigla.

U istrazi je saslušana i liječnica Hitne pomoći koja je s tehničarem otišla do stana na 25. katu nebodera na Rastočinama, iz kojeg se, nakon zvonjenja i kucanja, javio glas uznemirene žene koja je plakala. Liječnica je od nje saznala da je u stanu žrtva ubodena nožem, a nož izvađen iz rane, što je bilo vrlo pogrešno i uznemirujuće. Žena u stanu nije uspijevala otključati vrata, pa je ključeve bacila kroz balkonski prozor, a onda ih pred neboderom našao policajac i donio gore.

Tako su uspjeli otključati vrata, te ušli u stan i u dnevnom boravku pronašli ranjenog muškarca, blijedog lica, koji je ležao na kauču. Doimalo se da je pod utjecajem alkohola, bio je previše miran, s obzirom na težinu ozljede. Žena u stanu je tada spomenula kako je muškarac pao na nož. Liječnica je u svom svjedočenju rekla da je u stanu bilo dosta krvi, a okrvavljeni nož ostao je na podu kuhinje.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.