Obavijesti

News

'Bila je omiljena u školi i u judo klubu u kojemu je trenirala...'

'Bila je omiljena u školi i u judo klubu u kojemu je trenirala...'
1

U najjačem zagrebačkom potresu u posljednjih 140 godina život je izgubila mlada djevojka. Podlegla je ozljedama nakon višesatne borbe u Klaićevoj

VIDEO

U strašnom potresu koji je u nedjelju pogodio Zagreb nisu najviše nastradale ulice. Nisu ni krovovi, ni prozori, ni automobili. Nisu ni bolnice, nisu ni škole. 

Najviše je nastradao jedan suteren u Đorđićevoj ulici. Tamo je živjela talentirana, svestrana mlada osoba koja će ostati upamćena kao prva žrtva najjačeg zagrebačkog potresa u posljednjih 140 godina.

U tom stanu, s bratom i roditeljima, živjela je jedna djevojka. Imala je 15 godina, a život joj je prekinula greda koja se odlomila uslijed snažnog, tragičnog podrhtavanja.

Unatoč naporima svih djelatnika bolnice u Klaićevoj, podlegla je ozljedama i umrla nakon višesatne borbe. Ravnatelju Klinike za dječje bolesti, doktoru Goranu Roiću, nije preostalo ništa drugo nego da majci i ocu izrazi iskrenu sućut. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Umrla je djevojka u Klaićevoj: Teško je stradala u potresu
Umrla je djevojka u Klaićevoj: Teško je stradala u potresu

Utučeni roditelji zatražili su da se ne otkriva njeno ime ni identitet i mi ćemo poštovati njihovu želju. Teško je reći išta utješno, teško je opisati, objasniti ili racionalizirati tragičnu nesreću. Oni koji su je poznavali, slažu se u jednom. Bila je omiljeno dijete. I u školi, i u judo klubu u kojemu je trenirala, i u brojnim drugim aktivnostima kojima se bavila.

U klubu, u kojemu je provela dječje godine i osvajala nagrade na natjecanjima, poštuju želju roditelja. Ne žele objaviti njeno ime ni fotografiju. Teško im je. Tiho nam kažu, kao i ostali s kojima smo razgovarali, da je djevojka bila omiljena među djecom i među ostalim djelatnicima.

- Godinama je tu trenirala. Natjecala se, odnosila je nagrade. Odrasla je s drugom djecom u klubu. Oni znaju što se dogodilo i oni su potreseni. Svi smo potreseni - kažu nam iz kluba. 

Svestrana djevojka nije se bavila samo sportom. Jedan od njenih brojnih talenata bilo je i poznavanje znakovnog jezika. Štoviše, kako su svojevremeno objavili na stranicama njene škole, snimila je i spot s jednim hrvatskim bendom, u kojemu je interpretirala pjesmu na znakovnom jeziku. U školi su šokirani, još uvijek ne mogu vjerovati što se dogodilo.

- Surađivala je sa svima, bila je u judo savezu, učila je znakovni jezik, bila je omiljeno dijete - kazuje nam jedan učitelj iz njene škole. 

- Kad bismo u školi imali projekte, ona je u mnogima sudjelovala. Zbilja je bila svestrana. Krasno dijete. Svi smo šokirani, ne možemo vjerovati da se ovo dogodilo i da... Bilo je strašno - govori nam uznemireni učitelj. Do kraja su se nadali da će preživjeti.

- Kad smo prvi put čuli, nadali smo se da se radi o lažnoj vijesti. Nažalost, nije tako bilo. Strašno je ovo što se dogodilo. Bože sačuvaj da se ovo dogodi ijednom djetetu, ali kad to povežete s djetetom koje smo svi poznavali... Strašno - ispričao nam je potreseni učitelj.

"Za let si dušo stvorena"

Od djevojke se grupnom porukom oprostila i cijela škola. Nakon obavijesti o smrti nakon tragične nesreće, ostavili su ganutljivu poruku.

- Ostavila si među nama duboki trag i tvoj osmijeh zauvijek će odzvanjati u srcima tvojih prijatelja, učitelja i nastavnika, spomen na tebe uvijek će izazivati suzu u oku i osmijeh na licu za sve trenutke koje smo zajedno proživjeli.

 „Za let si dušo stvorena…“ Tin Ujević

Počivaj u miru anđele i hvala ti za sve - piše u poruci koju potpisuju učenici i djelatnici škole. Roditeljima, obitelji i prijateljima izrazili su duboku i iskrenu sućut. 

Pridružujemo im se.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag