Obavijesti

News

Komentari 109

Bila je pod slapom 15 minuta: Oživljavali je, bori se za život

Bila je pod slapom  15 minuta: Oživljavali je, bori se za život
8

Djevojka koja je u nedjelju na rijeci Korani u Karlovcu preživjela utapanje i dalje je životno ugrožena, a liječnici pokušavaju stabilizirati sve životne funkcije

VIDEO

Djevojka koja je u nedjelju na rijeci Korani u Karlovcu preživjela utapanje i dalje je životno ugrožena, a liječnici pokušavaju stabilizirati sve životne funkcije, doznaje se od karlovačke bolnice.

POGLEDAJTE VIDEO:

GSS izvlači čamac Korana

Posted by 24sata on Monday, February 6, 2017

Kako je izvijestila policija, stradavanje se dogodilo pri prevrtanju čamca za rafting u nedjelju oko 16 sati i to na slapu rijeke Korane na Turnju, a ozljede opasne po život zadobila je 22-godišnjakinja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:16

Prema riječima glasnogovornice karlovačke policije Senke Staroveški u čamcu su sa stradalom djevojkom bili i 29- godišnjak i 34-godišnjak.

Radi se o članovima Dugoreškog kluba Vodomar koji su išli u ekološki izvid kakvog provode posljednjih deset godina i prate situaciju na terenu, dok je djevojka bila u svojstvu pridruženog člana. Jedan od sudionika ovog nesretnog slučaja tajnik je udruge Nikica Spudić, inače i pripravni član GSS-a Karlovac, dok je drugi brat nesretne djevojke.

Voditelj karlovačkog Zavoda za hitnu medicinu Mario Vrabac rekao je Hini da je reanimaciju djevojci pružio njen brat, ali da djevojku kad je na mjesto događaja došla ekipa s liječnicom Gordanom Kranjec nije bilo moguće  prizvati k svijesti te je prebačena u karlovačku Opću bolnicu u besvjesnom stanju.

- Na samom slapu je došlo do prevrtanja i izbacilo nas je iz čamca, a djevojku je voda „podvukla“ pod slap. Jedno vrijeme je plutala i borila se, pokušavali smo je izvući no snaga vode je prejaka i nakon nekog vremena ju je povukla. Davali smo sve od sebe da je izvučemo, petnaestak minuta smo se borili da bi na koncu konačno i uspjeli. Bila je bez svijesti. Izvukli smo je i oživjeli, te pozvali Hitnu pomoć koja je došla vrlo brzo i odvezla je u bolnicu. Nažalost takve stvari se događaju iako smo imali sve sigurnosne preduvjete, neoprenska odijela i prsluke za spašavanje, te smo obučeni za ovakve situacije, no voda je vrlo opasna i vrlo snažna. Radi se o umjetnom slapu kojim ima takvu morfologiju, specifičnu rolu i takve stvari se nerijetko događaju. – rekao je Nikica Spudić, dodajući da ih je nakon havarije obuzeo šok, kao i da im je iznimno teško zbog stradavanja djevojke. 

Kako policija nije utvrdila elemente kaznenog djela, stradanje djevojke vodi se kao nesretan slučaj.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji