Obavijesti

News

Komentari 11

Bila mu je robinja: 'Očuh me godinama silovao i zlostavljao'

Bila mu je robinja: 'Očuh me godinama silovao i zlostavljao'
1

Kada je imala osam godina, Michelle Stevens upoznala je Garyja Lundquista, koji je nedugo nakon toga postao njezin očuh i mučitelj, koji ju je pretvorio u seksualnu robinju

VIDEO

U uvodnim stranicama nove knjige, Scared Selfless: My Journey from Abuse and Madness to Surviving and Thriving, Michelle Stevens opisuje noć provedenu zaključana u kavezu "trenirana" da bude seksualna ropkinja.

- Dugo i strašno su me mučili - ispričala je Stevens (48) u intervjuu za People.

Rekla je kako ju još muče epizode iz prošlosti kojih se ne može riješiti. U svojoj knjizi detaljno opisuje svoj odnos sa svojim očuhom, koji je radio kao učitelj. Prisjeća se kako ju je silovao i mučio tijekom cijelog djetinjstva. 

Većinu djetinjstva provela živeći dvostruki život, pohađala je školu kako bi vodila normalan život kao i druge djevojčice njezine dobi, ali kod kuće nije bilo tako. Tamo je bila robinja očuhu. Trauma je utjecala na nju te joj je uzrokovala bipolarnost. Kasnije joj je dijagnosticiran i poremećaj osobnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bila sam žrtva i razumijem to sad, ali utjecaj na psihičko zdravlje je ogroman - rekla je Stevens.

Kako bi preživjela, Michelle je potisnula sjećanja i razvila amneziju. Od očuha je pobjegla kad je upisala fakultet u New Yorku. Nakon što je diplomirala preselila se u Los Angels kako bi započela novi život. Tada joj se sjećanje vratilo. Gary Lundquist umro je 1997 i nikad nije odgovarao za godine mučenja svoje pokćerke.

- Kada ste u zatočeništvu imate jedan cilj - pobjeći. Onda kada pobjegnete shvatite da nije ni približno dobro kao što ste mislili da će biti. Tek kad ste slobodni postaje teško - kazala je Michelle.

Većinu života Michelle je provela radeći na svojoj traumi uz pomoć terapeutice. Psihologiju je doktorirala 2012., a svoju je priču iskoristila kao doktorsku disertaciju, koja je također i temelj za njezinu knjigu.  

Michelle Stevens nekad nije mogla zamisliti svoju budućnost, a danas uz podršku supruge i sina ima svoju ordinaciju te se nada da će inspirirati i druge koji su preživjeli tešku traumu poput nje.

- Blagoslovljena sam jer sam u poziciji u kojoj mogu posvetiti život pomaganju drugima - kazala je.

VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDJE: 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina