Obavijesti

News

Komentari 269

Bila mu učiteljica: Macronova žena starija od njega 25 godina

Bila mu učiteljica: Macronova žena starija od njega 25 godina
2

Njihova veza počela je kad je njemu bilo 18. Macron je tada glumio u školskoj predstavi koju je postavljala njegova Brigitte, tada udana majka troje djece...

VIDEO

Nova francuska prva dama mogla bi postati Brigitte Trogneux (64). Baka sedmero unučadi 25 je godina starija od svog supruga Emmanuela Macrona (39) kojemu ankete daju veliku prednost nad kandidatkinjom krajnje desnice Marine Le Pen. 

- Okrenuli smo novu stranicu francuske povijesti, poručio je Macron nakon prvih rezultata sinoćnjih izbora, u trenutku kada je postalo jasno da su dvije glavne stranke tj. njihovi kandidati izbačeni iz utrke.

Hoće li Macron postati najmlađi predsjednik u modernoj francuskoj povijesti doznat ćemo za dva tjedna. I dok ga većina medija već proglašava pobjednikom, javnost se već zanima njegovim privatnim životom, pogotovo činjenicom da je svoju suprugu upoznao kad mu je bilo samo 15 godina, piše Daily Mail.

'Gdje god bila, ja ću te oženiti'

Brigitte mu je bila učiteljica u školi kojoj je već kad je napunio 17 obećao:

- Što god radila, gdje god bila, ja ću te oženiti!

Njihova veza počela je kad je njemu bilo 18. Macron je tada glumio u školskoj predstavi koju je postavljala njegova Brigitte, tada udana majka troje djece. Bilo je to u Auziereu, gradu na sjeveru Francuske.

Nedugo potom Emmanuel je preselio u Pariz kako bi završio školovanje. No, njihova veza nije bila na kušnji.

- Stalno smo se čuli, sate smo provodili na telefonu. Malo po malo, slomio je moj otpor i to zato što je bio strpljiv. Nije bio poput tinejdžera. Naša veza bila je veza dvoje odraslih ljudi, rekla je Brigitte koja se ubrzo rastala od supruga i preselila u Pariz.

Par se napokon vjenčao 2007. godine. Macron je nedavno izjavio kako svoju suprugu ne želi skrivati od javnosti.

- Ona je moj život, uvijek je bila. Puno joj dugujem jer ona je zaslužna za ono što sam ja danas. Postanem li predsjednik, ona će biti tu, imat će svoju ulogu i mjesto, poručio je biračima. 

Emmanuel Macron, head of the political movement En Marche !, or Onwards !, and candidate for the 2017 French presidential election, kisses his wife Brigitte Trogneux as he arrives on stage to deliver a speech at the Parc des Expositions hall in Paris

Opovrgnuo homoseksualnu aferu

Emmanuel Macron je nakon završetka studija nekoliko godina radio u javnom sektoru, a onda s bacio u financijske vode. Postao je investicijski bankar i vrlo brzo zaradio milijune. Prije pet godina dobio je funkciju ekonomskog savjetnika predsjednika Françoisa Hollandea, a dvije godine kasnije zasjeo je u fotelju ministra gospodarstva. 

U veljači 2017. našao se u središtu skandala nakon što su ga politički rivali optužili da ga podupire "gay lobij" i da je imao homoseksualnu aferu s jednim od šefova nacionalnog radija Mathieuom Gallerom. Macron je sve to opovrgnuo.

Na predsjedničkim izborima u nedjelju navečer osvojio je 23,86 posto glasova, 2,5 posto više od glavne rivalke, ultra desničarke Marine Le Pen. Sve relevantne ankete predviđaju da bi u drugom krugu mogao osvojiti više od 60 posto glasova. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 269
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21