Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
147 komentara

I Plenković na udaru: Htjeli su ga optužiti za uzimanje mita?

Prema Nacionalovim izvorima, Varga je čak tvrdio da je prepiska autentična, ali su provjerom policijski i USKOK-ovi istražitelji utvrdili da to nije istina... Istražuju tko je naručitelj

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
147 komentara

Novi broj tjednika Nacional objavio je danas da su istražitelji u pretrazi hard diskova na računalu bivšeg policajca Franje Varge pronašli i spremljenu, lažnu SMS prepisku koja je trebala dokazati da je premijer Andrej Plenković korumpiran. 

Tjednik navodi da se radi „o teškom slučaju korupcije u kojem je Plenković primio značajni iznos novca“. Ne navode bilo kakve ostale pojedinosti.

Privođenje Blaža Curića na sasluÅ¡anje na Općinski sud AFERA SMS Za još dva mjeseca: Curiću i Vargu produljili istražni zatvor

Prema Nacionalovim izvorima, Varga je čak tvrdio da je prepiska autentična, ali su provjerom policijski i USKOK-ovi istražitelji utvrdili da to nije istina. 

Nema saznanja je li Varga otkrio i tko je naručitelj ovih SMS-ova, ali Nacional zaključuje da se radi o očitom pokušaju kompromitacije premijera kao što se već ranije putem lažne prepiske pokušao komprimirati DORH i sud s lažnom prepiskom u slučaju Zdravka Mamića ili Vlada s lažnom prepiskom u slučaju Agrokor.

Istražitelji očekuju od Varge da im kaže tko je naručitelj - Brkića, Karamarko ili netko treći...

Varga navodno ima još dokumenata koje je napravio, a trebali su služiti za kompromitaciju političkih protivnika. 

ISTRAGA U MAKSIMIRU Za lažne SMS-ove Vargi je dio uplata išao i s računa Dinama?

Varga je uhićen koncem rujna zbog lažiranja SMS-ova za Zdravka Mamića. Tu uhićenje je bilo ranije nego planirano jer su istražitelji ustvrdili da mu je netko dojavio da je pod istragom. Naknadno je za to uhićen Blaž Curić, kum Milijana Brkića. Falsifikator je u svom početnom iskazu rekao da je surađivao i s Brkićem, ali i Tomislavom Karamarkom.

Brkića će zbog toga ispitati unutar uskočke istrage koja se vodi o tom slučaju pred sudom u Osijeku.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message