News

Komentari 9

Biljana Borzan: Na godišnjem odmoru sam si sašila haljinu

Biljana Borzan: Na godišnjem odmoru sam si sašila haljinu

Biljana Borzan, SDP-ova zastupnica u EU parlamentu, ističe kako će pomagati Zoranu Milanoviću u kampanji

U Hrvatskoj ste prepoznati kao borac za jednaku kvalitetu proizvoda u Istočnoj i Zapadnoj Europi. ‘Nutella u Hrvatskoj bit će ista kao u Njemačkoj’ bila je jedna od vaših parola… No EK zaključila je da je Nutella ista. O čemu se radi?

Radi se o tome da je zbog snažnog pritiska javnosti proizvođač izjednačio recept u svim državama prije nego što je zakon stupio na snagu.

Na kraju je Europski parlament donio odluku da kvaliteta proizvoda mora biti ista svugdje u Europi, što je prepoznato kao vaša pobjeda. Jeste imali sreće, ali ste znali i prepoznati završiti proces koji je započela vaša grupacija?

Svatko tko razumije rad institucija EU zna da se ovdje ništa ne može postići sam. Na ovoj temi sam surađivala s nizom ljudi, što sam uvijek i isticala. Smatram da se sve u životu postiže neumornim radom, a ne oslanjanjem na sreću.

Čime se sad bavite, odnosno što će obilježiti drugi mandat u Europskom parlamentu?

Smatram da je moj posao da EU radi za ljude. Kao i do sada, bavit ću se konkretnim pitanjima za poboljšanje života građana, prvenstveno radom u Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača te u Odboru za okoliš, javno zdravstvo i sigurnost hrane.

Na prošlim izborima dobili ste više glasova od Tonina Picule, koji je do tada bio SDP-ovac s najviše preferencijalnih glasova. Kako ste ga uspjeli preteći?

Budući da su tako odlučili građani, to je pitanje za njih.

Idu nam predsjednički izbori, a Zoran Milanović jedan je od kandidata. Što predviđate i što biste mu savjetovali s obzirom na to da ste vi otkrili tajnu sakupljanja simpatija birača?

Podsjetit ću vas da je na zadnjim parlamentarnim izborima Zoran Milanović dobio najviše preferencijalnih glasova od svih kandidata na svim listama, više i od aktualnog premijera, s kojim se borio u istoj izbornoj jedinici. Očito da on zna kako dobiti glas.

Hoćete li mu pomoći u predizbornoj kampanji?

Naravno.

Imate li vremena za svoj hobi - šivanje i što ste zadnje sašili? Kako biste opisali svoj stil?

U zadnje vrijeme manje nego inače, ali kako nisam navikla ne raditi ništa, na godišnjem odmoru sam sašila haljinu.

Najčitaniji članci